x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sile Pietroi şi Gică Boxeru, eliberaţi din arest

Sile Pietroi şi Gică Boxeru, eliberaţi din arest

22 Noi 2008   •   00:00

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, eliberarea din arest preventiv a lui Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", şi a lui Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru, cercetaţi pentru infracţiuni cu violenţă.



Decizia Curţii este definitivă.

Poliţiştii bucureşteni au ridicat, în 18 iunie, 16 membri ai grupării conduse de Sile Pietroi, căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute în Capitală şi judeţul Ilfov.

În 28 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare, pentru 29 de zile, pe numele lui Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", Teodor Achim, Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru", şi Dan Florin Auraru.

În cazul celorlalţi cinci membri ai grupării pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă,iniţial instanţa Curţii de Apel Bucureşti le-a interzis să părăsească localitatea de domiciliu pe perioada cercetărilor.

Unul dintre cei patru arestaţi la sfârşitul lunii iunie, Teodor Achim - consilier local în comuna Pantelimon - a fost pus în libertate în 16 iulie, de către Curtea de Apel Bucureşti, după ce a formulat o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, fiindu-i interzis să se apropie de partea vătămată. Iniţial, Tribunalul Bucureşti respinsese această cerere, decizia fiind contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Membrii grupării au fost audiaţi, în 18 iunie, la sediul Poliţiei Capitalei, iar Sile Pietroi a fost dat în consemn la frontieră, fiind prins în noaptea de 18 spre 19 iunie, la Giurgiu, după ce a fost urmărit de mai multe echipaje de poliţie.

Nouă membrii ai grupării au fost reţinuţi de procurori. Parchetul a cerut arestarea lui Sile Pietroi şi a opt complici ai acestuia, Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru", Andrei Ştefan Fierbântu, zis "Fane Pietroi", Dan Florin Auraru, Teodor Achim, Neagu Gheorghe, zis "Nicu Gogoneaua", Danile Niculae, Gabriel Alex Niculae, zis "Troacă" şi Dumitru Fierbântu. Tribunalul Bucureşti respinsese, iniţial, propunerea şi nici nu a decisese vreo altă măsură preventivă pentru aceştia pe perioada cercetărilor.

Cei nouă membri ai grupului condus de Sile Pietroi sunt cercetaţi în mai multe dosare penale, pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, instigare la lovire sau alte violenţe, instigare la distrugere, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, tentativă la omor calificat, vătămare corporală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Faptele de care sunt acuzaţi cei nouă ar fi fost săvârşite în perioada ianuarie 2005 - mai 2008, toate fiind reunite în dosarul pentru care procurorii au propus arestarea preventivă.

După ce au fost arestaţi, Sile Pietroi şi complicii săi au cerut Tribunalului Capitalei şi Curţii de Apel eliberarea din arest preventiv.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania sile pietroi sile pietroi