x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii din sănătate încep de azi protestele. Vezi CALENDARUL stabilit de Federaţia Sanitas

Sindicaliştii din sănătate încep de azi protestele. Vezi CALENDARUL stabilit de Federaţia Sanitas

23 Iun 2014   •   08:21
Sindicaliştii din sănătate încep de azi protestele. Vezi CALENDARUL stabilit de Federaţia Sanitas

Membrii Federaţiei Sanitas din România vor picheta luni, între orele 10:00 şi 12:00, sediul Ministerul Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate şi asistenţă socială, de la 1 octombrie.

Potrivit unui comunicat al federaţiei, citat de Agerpres, printre revendicările sindicaliştilor se mai numără publicarea în Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul sănătate şi activităţi sanitar-veterinare, dar şi deblocarea de urgenţă a posturilor vacante în sănătate şi asistenţă socială.

Calendarul de proteste a fost decis pe 13 iunie, de Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România.

'Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, întrunit la data de 13 iunie 2014, a stabilit cu liderii din toate judeţele ţării să iasă în stradă pentru a-şi câştiga 'meciul' cu reprezentanţii Guvernului României prin: Ministerul Sănătăţii; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Finanţelor Publice. Neonorarea revendicărilor transmise în repetate rânduri de către liderii Federaţiei Sanitas din România reprezentanţilor Guvernului României va duce la declanşarea acţiunilor de protest în toată ţara', se arată în comunicatul Federaţiei Sanitas, publicat săptămâna trecută.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat pe 15 iunie, că în zilele de 23, 24, 25, 30 iunie şi 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sănătăţii, în 26 iunie şi 2 iulie – la Ministerul Muncii, iar în 27 iunie şi 3, 4 iulie sindicaliştii vor protesta la Ministerul Finanţelor.

×