x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatele din penitenciare se solidarizează cu protestul paşnic anti-Băsescu-Boc

Sindicatele din penitenciare se solidarizează cu protestul paşnic anti-Băsescu-Boc

de Marina Constantinoiu    |    15 Ian 2012   •   20:32

Sindicatele din penitenciare se solidarizeaza si ele cu participantii la protestul pasnic impotriva guvernarii Basescu-Boc, se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) remis redactiei.

Potrivit comunicatului citat, FSANP va facilita participarea membrilor de sindicat la actiunile de protest din orasele tarii in conditiile respectarii legii. "Calificam drept regretabile si condamnabile incidentele violente care au avut loc tangential acestor proteste pasnice si condamnam ferm orice act de violenta. Lipsa de dialog social ivita din pacate la violenta, iar Guvernul si Presedintia s-au dovedit prea putin responsabile in gestionarea unui conflict de proportii sociale', se arata in comunicat.

"Facem apel catre Jandarmeria Romana sa actioneze cu prudenta, respectand dreptul la libera exprimare si sa limiteze rapid si ferm manifestarile de violenta. Facem apel catre clasa politica si formatorii de opinie la echilibru in interventiile publice in acest context deosebit de tensionat. Nesupunerea civica este ultimul resort al manifestarii impotriva exceselor autoritatilor, iar aceste actiuni pot si trebuie sa fie exercitate pasnic', se mai arata in comunicat.

×