x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul lot fără constructor al Autostrăzii Transilvania. Cinci oferte depuse

Ultimul lot fără constructor al Autostrăzii Transilvania. Cinci oferte depuse

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   20:00
Ultimul lot fără constructor al Autostrăzii Transilvania. Cinci oferte depuse

Au fost depuse cinci oferte pentru construcția secțiunii Chiribiș-Biharia a Autostrăzii Transilvania, anunță Sorin Grindeanu.

Pentru proiectarea și execuția celor peste 28 de kilometri ai acestei secțiuni au depus oferte constructori și Asocieri de constructori din România, Ungaria, Turcia și Austria.

Contractul are o valoare de 877,77 milioane de lei (fără TVA) și prevede maxim 24 de luni pentru proiectare și execuție (6 luni proiectare, 18 luni execuție).

Finanțarea acestui contract este asigurată prin Programul Transport (fonduri europene nerambursabile).

Anul trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania, anunţa ministrul Transporturilor.

"CNAIR a reziliat astăzi contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania! A fost nevoie de această măsură ca urmare a blocajului generat de constructor care nu a reuşit nici până acum să predea un Proiect Tehnic conform. Contractul a fost semnat în anul 2020, iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul acestui an (2022). CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp", scria, în primăvara anului trecut, Grindeanu pe pagina de Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×