x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiţionat din închisoare. Decizia este definitivă

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiţionat din închisoare. Decizia este definitivă

19 Noi 2014   •   15:24
Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiţionat din închisoare. Decizia este definitivă

Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis azi eliberarea condiţionată din închisoare a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Decizia este definitivă.

Iniţial, Judecătoria Sectorului 4 îi respinsese lui Vîntu cererea de liberare condiţionată, însă miercuri Tribunalul Ilfov i-a admis contestaţia, astfel încât el va fi pus în libertate.

'În temeiul art. 425 (1) alin. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 587 alin. 3 C. pr. pen. admite contestaţia formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu, împotriva sentinţei penale nr. 3265 din data de 02.10.2014 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 23936/4/ 2014. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 C. pr. pen. rap. la art. 59 alin. 1 C. pen. din 1969 şi art. 15 alin. 2 din Constituţie, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu de sub efectul pedepsei de 2 ani închisoare aplicată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală prin sentinţa penală nr. 671/ 2012 pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 1095/2014 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală. Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969. Fără cale de atac', se arată în soluţia dată de Tribunalul Ilfov, potrivit Agerpres.

Vîntu a mai cerut în luna mai 2014, fără succes, eliberarea condiţionată, invocând faptul că a executat două treimi din pedeapsă, s-a implicat constant în activităţi şi programe educative în penitenciar, a redactat pe timpul detenţiei o lucrare ştiinţifică şi a ajutat organele de anchetă prin denunţul pe care l-a făcut la DNA împotriva lui Rudel Obreja.

Pe 24 ianuarie 2014, Vântu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

El a fost trimis în judecată în octombrie 2010, sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie, arătau procurorii.

×
Subiecte în articol: sorin ovidiu vintu