x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Pantiş o acuză pe Kovesi de minciună în dosarul Telepatia, şi că, prin atitudinea sa, de tip nazist, a reintrodus în România termenul de deţinut politic

Sorin Pantiş o acuză pe Kovesi de minciună în dosarul Telepatia, şi că, prin atitudinea sa, de tip nazist, a reintrodus în România termenul de deţinut politic

17 Aug 2014   •   20:12
Sorin Pantiş o acuză pe Kovesi de minciună în dosarul Telepatia, şi că, prin atitudinea sa, de tip nazist, a reintrodus în România termenul de deţinut politic

Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul Telepatia, a lansat un atac dur la adresa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, acuzând că în dosarul privatizării ICA este vorba de o gravă eroare judiciară şi că prin atitudinea de tip nazist manifestată la conducerea DNA a fost reintrodus în România termenul de deţinut politic.

Vă prezentăm conţinutul scrisorii deschise a lui Sorin Pantiş
________________

Doamnă Laura Codruţa Kovesi,

În interviul pe care îl daţi în ziarul "Adevărul" din ziua de 12 august 2014, minţiţi cu o uşurinţă incredibilă, nedemnă de funcţia pe care o ocupaţi.

Astfel, la un moment dat, afirmaţi: "Persoana care a făcut expertiza în acest dosar este acreditată pe domeniile pe care a făcut expertiza". Poate aţi acreditat-o dumneavoastă în ultima perioadă. În anul 2008 doamna Aurelia Nicolae nu era decât specialist in niciun caz nu era expert în evaluarea valorii de piaţă a societăţilor comerciale. Pentru a evalua o societate comercială este nevoie de un expert contabil, un expert în studiul pieţelor specifice, un expert financiar şi un jurist. O astfel de evaluare este un proces de durată şi nu se poate face în cinci zile.

Tot ce spuneţi este o mare minciună. Încercaţi să induceţi ideea că apăraţi persoanele care lucrează în cadrul DNA. Dacă luaţi apărarea unei persoane care a produs un mare fals economic pe baza căruia 12 persoane sunt condamnate, nu face decât să decredibilizaţi instituţia pe care o conduceţi. Ascundeţi cu intenţie, falsul şi incompetenţa.

Mai târziu afirmaţi: "Competenţa profesională nu poate fi pusă la îndoială şi sunt convinsă că expertizele au fost verificate de judecătorii care au lucrat de-a lungul timpului la dosar." Când aţi auzit scuzele de fals, erori economice şi incompetenţă, dumneavoastră trebuia să puneţi la îndoială amintita competenţă.

Ce este mai grav este că după aceea mutaţi răspunderea către judecători pentru ca, la un moment dat, să vă spălaţi pe mâini ca Pilat din Pont.

Tot în acelaşi interviu susţineţi că: "nu au fost invocate probe noi care să nu fi fost administrate până la acel moment". Minţiţi din nou, doamnă Kovesi! Inculpaţii şi avocaţii au cerut expertiza judiciară în ceea ce priveşte "Raportul suplimentar" întocmit la date de 17.09.2008 de doamna Aurelia Nicolae.

Atât doamna judecător Graţiela Constantin, cât şi completul de la Curtea de Apel (toţi trei numiţi, nu aleşi aleatoriu) au refuzat administrarea acestei probe în ciuda Hotărârii Curţii Constituţionale.

Este odios cu câtă uşurinţă minţiţi pentru a acoperi o imensă eroare judiciară, în urma căreia 12 oameni nevinovaţi au fost condamnaţi. Deja încercaţi să acreditaţi ideea că doar călăii sunt vinovaţi de această înscenare grosolană prin care o privatizare corectă este transformată într-un dosar politic cu conotaţii de asasinat economic.

Corolarul minţii dumneavoastă diabolice este afirmaţia că: "într-un astfel de dosar, când obţii o condamnare, este o reuşită a sistemului judiciar". Aceastea este cea mai periculoasă şi mai perversă afirmaţie.

Ştiind că este o mistificare a adevărului, o mincinoasă şi nedreaptă condamnare, încercaţi să solidarizaţi tot sistemul juridic. Mare murdărie!!!

Când se va dovedi că aţi fost parte în condamnarea a 12 persoane nevinovate nu va fi vina sistemului, ci a dumneavoastră şi a acoliţilor dumneavoastră.

Adevărul este unul singur: au fost condamnaţi 12 oameni nevinovaţi. Aţi creat, din nou, după 67 de ani, categoria de "deţinuţi politici" încălcând legea şi Hotărârile Curţii Constituţionale.

Nu implicaţi tot sistemul juridic. E nedrept!!! Pare o manifestare de tip nazist, dictatorial.

Aţi mai minţit o dată! Faptele de care am fost acuzaţi şi condamnaţi pe nedrept se prescriu abia peste cinci ani! Minţiţi continuu, doamna Kovesi!!!

P.S. Doamna Aurelia Nicolae, dormiţi bine!?
Eu sunt liber. Liber să gândesc, liber să vorbesc!!! Şi spun adevărul!!!

Sorin Pantiş
________________

×