x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soţia procurorului Doru Ţuluş, suprinsă folosind un Lexus de 80,000 de euro, care nu apare în declaraţiile lor de avere! (VIDEO)

Soţia procurorului Doru Ţuluş, suprinsă folosind un Lexus de 80,000 de euro, care nu apare în declaraţiile lor de avere! (VIDEO)

20 Ian 2014   •   19:32
Soţia procurorului Doru Ţuluş, suprinsă folosind un Lexus de 80,000 de euro, care nu apare în declaraţiile lor de avere! (VIDEO)

Portalul lumeajustitiei.ro publică mai multe clipuri video în care procurorul Claudia Roşu, soţia procurorului Doru Ţuluş, fostul şef al Secţiei a II-a a DNA, care ocupă în prezent funcţia de şef serviciu al secţiei, este surprinsă conducând, în numeroase ocazii un autoturism de lux, marca Lexus, care nu apare în niciuna din declaraţiile de avere depuse de cei doi funcţionari publici.

Reporterii lumeajustitiei.ro au remarcat faptul că deşi înregistrările video demonstrează că procurorul Claudia Roşu a utilizat în mod frecvent autoturismul începând cu vara anului 2013, fiind surprinsă la cumpărături sau la întâlniri cu prietenii, maşina nu apare în niciuna din declaraţiile de avere ale soţilor Claudia Roşu şi Doru Ţuluş.
În declaraţiile de avere depuse în 2012 şi 2013, cea mai recentă aparţinând lui Ţuluş, la începutul lunii decembrie 2013, în proprietatea soţilor Ţuluş nu apare decât un autoturism Audi A8, şi mai multe credite bancare destul de constistente.

Autoturismul de lux - Lexus RX 400h, un model hibrid dotat cu un motor cu ardere internă şi un motor electric, poate atinge, în funcţie de echipări, un preţ de achiziţie de circa 100,000 de euro.

Investigaţiile ulterioare au condus la proprietarul autoturismului Lexus, care este înregistrat pe numele unei societăţi ce aparţine lui Rusu Ioachim Daniel, fostul şef de cabinet al ministrului de Interne Ioan Rus, precizează luju.ro.
După ce au încercat de mai multe ori să obţină informaţii despre motivul pentru care un procuror conduce un autoturism din proprietatea societăţii sale, Rusu Ioachim Daniel a apelat redacţia luju.ro explicând că maşina a fost folosită ocazional de către Claudia Roşu, şi că aceasta s-a hotărât să-l cumpere, şi că doar perioada sărbătorilor i-a împiedicat să încheie actele de vânzare-cumpărare. El a negat categoric ideea că ar fi dat maşina spre folosinţă în schimbul vreunui avantaj primit din partea celor doi procurori.

Lumeajustitiei.ro mai precizează că la solicitarea adresată biroului de presă al DNA nu a primit niciun punct de vedere al instituţiei cu privire la acest incident.

Rămâne de văzut care vor fi explicaţiile publice oferite de Claudia Roşu şi de către soţul său, Doru Ţuluş, faptului că au beneficiat, mai mult de jumătate de an, de un autoturism care se află în proprietatea unei societăţi comerciale, în condiţiile în care DNA a trimis judecată dosare pentru primire de foloase necuvenite în care era vorba de cârnaţi, gâşte sau ţuică!



Pentru mai multe imagini video accesaţi www.luju.ro

×