x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șpagă în tren! Un controlor CFR ar fi cerut mită unui deputat

Șpagă în tren! Un controlor CFR ar fi cerut mită unui deputat

de Alice Petrescu    |    08 Iul 2022   •   13:31
Șpagă în tren! Un controlor CFR ar fi cerut mită unui deputat
Sursa foto: Facebook: Iulian Bulai

Deputatul Iulian Bulai povestește pe pagina sa de Facebook, că un controlor CFR i-a cerut șpagă 70 de lei în loc să îi vândă bilet de 137 de lei: „Încă sunt șocat că a îndrăznit să negocieze șpaga. Nu are nicio jenă. În jurul nostru sunt mulți oameni, în spatele lui, pe tavan, două camere de luat vederi”.

Politicianul a marturisit pe pagina sa de socializare că nu a reușit să cumpere un bilet, deoarece automatul din Gara de Nord specifica că toate locurile erau ocupate. Astfel, acesta a decis să cumpere biletul din tren, deși prețul era mult mai mare.

„Șpaga pe trenul CFR București - Roman. Automatul din Gara de Nord indică toate locurile ocupate. Nu emite nici bilete fără loc. La fel și la ghișeu. Intru în tren. Mă așez pe un loc liber. Încă nu m-a rugat nimeni să mă ridic. Vine controlorul. Elegant îmi arată tariful de 137 lei până la Roman. Discret se apleacă spre mine și îmi zice să îi dau 70 de lei și să rămână așa. Îi zic că nu pot face asta și nu mai comentez. Cumpăr biletul de 137 de lei. Încă sunt șocat că a îndrăznit să negocieze șpaga. Nu are nicio jenă. În jurul nostru sunt mulți oameni, în spatele lui, pe tavan, două camere de luat vederi”, scrie, pe Facebook, Iulian Bulai.

Deputatul Iulian Bulai spune că un bilet întreg cumpărat din gară costă 79 de lei pe ruta București - Roman.

„Am ajuns la Mizil. Corupția nu este doar despre cei care cer foloase necuvenite, ci și despre cei care acceptă să fie parte a acestui joc murdar. Indiferent de nivel: de la plagiatul premierului acoperit de judecători, până la controlorul care își negociază mica șpagă. România nu merge într-o direcție bună. Corupția generalizată, de la vlădică la opincă, ne afectează pe toți. PS: un bilet întreg cumpărat din gară costă 79 de lei pe ruta București - Roman. O situație cât toate motivele la care te gândești de ce nu merg treburile bine în țara asta. Ca de exemplu aer condiționat în tren după ce temperaturile trec de 25-30 de grade”, conchide Bulai.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Iulian Bulai