x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şpăgarul dovedit de DNA, constructor cinstit pentru Falcă

Şpăgarul dovedit de DNA, constructor cinstit pentru Falcă

de Petru Zoltan    |    12 Iul 2011   •   21:00
Şpăgarul dovedit de DNA, constructor cinstit pentru Falcă

Ce au in comun ambasadorii Ro­ma­niei la Moscova si la Bruxelles, senatorul Ioan Talpes, dar si companiile Transgaz, E.ON Gaz, Lukoil si Petrom? Simplu. Un afacerist ara­dean, dornic sa se imbogateasca peste noapte. Acest raspuns l-am gasit intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in care se preciza ca aradeanul Miron Cheregi a platit aproape 15.000 de euro pentru a cumpara bunavointa mai multor persoane influente sau ai unor angajati din companiile enumerate mai sus, pentru a-l ajuta sa isi dezvolte afacerile. Toata ta­ra­se­nia a fost pusa la cale de un tepar cu staif, care a profitat din plin de naivi­ta­tea lui Cheregi. Pentru aceasta indeletnicire, procurorii DNA l-au dat pe Cheregi pe mana ju­de­ca­torilor de la Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

Intre timp, una din firmele in care Miron Cheregi apare ca ac­tio­nar, Amahouse Srl, a pus mana pe un contract de aproape 900.000 de eu­ro incheiat cu Primaria Aradului, condusa de pedelistul Gheor­ghe Falca (foto), pentru construi­rea unui bloc de locuinte sociale pe struc­tura de lemn. La inceputul lunii februarie, sta­rostele Aradului, Gheorghe Falca, prin Primaria Munici­piului Arad, a anuntat ca a finalizat o licitatie pentru construirea unui bloc cu doua etaje si mansarda, pe strada Ta­rafului. Imobilul va avea in total 32 de apartamente cu doua si trei ca­­me­re. Contractul, in va­loare de 3,5 mi­lioa­ne de lei, a fost adjudecat de firma Amahouse, din Arad, pentru ca nici o alta societate nu s-a in­cu­metat sa participe la o asemenea li­citatie. Desi constructorii se plang ca nu au de lucru in aceasta pe­­rioa­da din cauza crizei economi­ce care a de­c­i­mat piata cons­truc­tii­lor.

Unul dintre actionarii firmei, Ioan Florea, a spus ca a primit or­dinul de incepere a lucrarilor, iar 'contractul nu va fi suplimentat pentru ca de proiectare ne-am ocupat tot noi'. Legat de pro­blemele pe care le-a avut Che­regi cu justitia, Florea a declarat raspicat: 'Nu faceti cu mine interviu telefonic! Cheregi este unul dintre actionarii firmei, dar nu exista o sentinta definitiva in cazul acestuia'. Cu toate acestea, peste doi ani, 32 de familii nevoiase se vor bucura de locuintele din blocul de lemn, inceput in mandatul de primar al lui Falca.

×
Subiecte în articol: observator