x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spatiul Schengen - Noile conditii, puse pe hartie

Spatiul Schengen - Noile conditii, puse pe hartie

de Aniela Nine    |    21 Iul 2005   •   00:00

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a admis, ieri, ca ordonanta adoptata de executiv joia trecuta privind inasprirea conditiilor de iesire din tara nu inaspreste de fapt nimic. Conditiile sunt aceleasi care sunt prevazute de legislatie de 4 ani de zile, iar prin masura de joi de fapt s-a urmarit imbunatatirea perceptiei statelor membre UE asupra respectarii de catre Romania a legislatiei europene in domeniul, respectiv Conventia Schengen.

"Nu se schimba nimic. Se aplica ce scrie acolo. Deci, exact ce se cere la frontiera acum, daca plecati ca si turisti. Nu se cer acte suplimentare fata de ce scrie in Conventia Schengen si care trebuia respectata de 4 ani. N-am facut altceva decat sa transpunem in ordonanta de urgenta Conventia Schengen", a explicat Blaga. Intrebat de ce a mai fost nevoie de o ordonanta, daca, de fapt, nu se schimba nimic, el a sustinut ca masura vizeaza imbunatatirea perceptiei europene asupra respectarii de Romania a legislatiei UE in domeniu, adica Conventia Schengen.

SITUATIE. Duminica, un comunicat al executivului, aparut pe Mediafax anunta ca au fost modificate prevederile legale privind conditiile de intrare in statele membre, urmand ca documentele necesare la iesirea din tara sa fie stabilite prin ordin al ministrului. Luni a fost facuta o completare la respectivul comunicat, precizandu-se ca cetatenii romani care calatoresc in scopuri particulare in tarile membre ale Uniunii Europene, vor trebui sa prezinte, in plus fata de actele cerute in prezent si un set de documente care sa justifice scopul si conditiile sederii.

×
Subiecte în articol: observator