x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Speed Taxi in razboi cu Politia

Speed Taxi in razboi cu Politia

09 Mar 2004   •   00:00

Corpul de control al MAI face cercetari pentru a stabili daca luptatorii SPIR au abuzat, in timpul interventiei in forta de sambata noaptea, cand pe Calea Vacaresti a izbucnit un conflict intre Politie si angajatii Speed Taxi.

Dintre cele 21 de taxiuri ale companiei Speed Taxi, care au blocat masina Sectiei 14 pe Calea Vacaresti, cinci nu aveau dreptul de a iesi in trafic pentru a presta servicii de transport calatori.

Taxiuri ilegale

Surse din cadrul Brigazii de Politie Rutiera ne-au declarat ca autoturismele Dacia 1310 cu numerele de inmatriculare provizorie AG - 012290, AG - 01592, AG - 01228, AG - 01289 si AG - 012423 se aflau sambata seara la locul conflictului. "Pentru aceste cinci taximetre nu exista documente legale pentru efectuarea taximetriei si nu isi justificau prezenta in trafic. Avand numere provizorii de inmatriculare, aveau montate ilegal statii de emisie-receptie. Soferii au incuiat masinile, au blocat strada si s-au amestecat in multime, ca sa nu poata fi identificati", au precizat anchetatorii.

Sesizari oficiale la ARR si Primarie

Brigada de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti a inaintat doua sesizari oficiale. Una la Autoritatea Rutiera Romana pentru a retrage firmei Speed Taxi licenta de dispecerat, deoarece taximetristii au utilizat ilegal frecventa radio, iar alta la Primaria Capitalei, pentru a retrage firmei autorizatia de functionare in regim taxi. SC Speed Taxi SRL functioneaza pe piata bucuresteana de la inceputul lunii ianuarie 2004.

Patronii s-au ascuns

In timp ce anchetatorii fac investigatii pentru gasirea vinovatilor de declansarea scandalului, apar elemente noi care incrimineaza trupele de interventie SPIR. "Luptatorii au intervenit in forta, deoarece situatia tindea sa degenereze.

Este posibil ca, in timpul desfasurarii evenimentului, anumite persoane sa fi fost putin atinse", a declarat comisarul-sef Lucian Guran, prim-adjunctul directorului DGPMB.

Pe de alta parte, anchetatorii de la Politia Rutiera au incercat sa ia legatura cu patronii de la Speed Taxi, pentru a verifica documentele de functionare, dar spun ca nu au reusit sa-i gaseasca pe reprezentantii firmei.

Copil agresat

Serviciul de Control al Politiei verifica imprejurarile in care un adolescent ar fi fost batut in timpul altercatiei dintre politisti si taximetristi. Cristian Bujor (15 ani) se intorcea de la meditatii, aflandu-se intamplator la locul altercatiei. Potrivit surorii acestuia, baiatul a fost lovit pana cand si-a pierdut cunostinta, de catre un politist care l-a luat drept taximetrist, dupa care a fost dus la Politie. Cand si-au dat seama ca baiatul nu are legatura cu scandalul, politistii l-au spalat si l-au trimis acasa, desi Cristian era in stare de soc.
( ION ALEXANDRU )

×
Subiecte în articol: observator taxi speed taxi