x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI intervine în scandalul "Mită la bacalaureat": "Există mai multe anchete în derulare, în mai multe județe din țară"

SRI intervine în scandalul "Mită la bacalaureat": "Există mai multe anchete în derulare, în mai multe județe din țară"

10 Iul 2013   •   00:06
SRI intervine în scandalul "Mită la bacalaureat": "Există mai multe anchete în derulare, în mai multe județe din țară"

 Serviciul Român de Informaţii (SRI) a exprimat o pozitie oficiala in scandalul bacalaureatului. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Sava, a explicat care a fost rolul SRI în ancheta "Mită la bacalaureat" şi a făcut o serie de precizări. "La nivelul instituției noastre, prevenim și combatem anumite vulnerabilități asociate faptelor de corupție, ce riscă să afecteze calitatea educației. Există mai multe anchete în derulare, în mai multe județe din țară. SRI culege și verifică informații care ne permit să identificăm anumite fenomene de corupție care se pot transforma în vulnerabilități pentru siguranța naționinala", a declarat Sorin Sava la Realitatea TV.
Oficialul a mai precizat: "Informările SRI au prezentat nereguli și situații din mai multe județe, inclusiv București. Acțiunile și informările SRI au avut un caracter preventiv. Au fost informate și Parchetele de pe lângă Tribunalele din țară. Ancheta este în desfășurare, nu putem oferi foarte multe detalii".

×
Subiecte în articol: bacalaureal 2013