x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea de sănătate a pacienților transferați de la „Matei Balș”. Cinci sunt în stare gravă, unul în stare critică

Starea de sănătate a pacienților transferați de la „Matei Balș”. Cinci sunt în stare gravă, unul în stare critică

01 Feb 2021   •   11:21
Starea de sănătate a pacienților transferați de la „Matei Balș”. Cinci sunt în stare gravă, unul în stare critică
Sursa foto: Hepta

Ministerul Sănătății a prezentat luni detalii cu privire la starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de la Matei Balș și care au fost transferați în alte unități medicale.

Potrivit Ministerului Sănătății, mai mulți pacienți sunt în stare gravă, internați la secțiile ATI ale spitalelor în care au fost transferați după incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Conform informațiilor centralizate de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din Ministerul Sănătății starea de sănătate a pacienților transferați este următoarea:

1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.

2. Spitalul Universitar de Urgență București: 4 pacienți - 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staționară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.

3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, stare stabilă, staționară.

4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți: 2 pacienți în secția ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienți în stare stabilă;

5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți SMC - 2 pacienți în secția ATI, ambii stare gravă/intubați; ROL2 - 2 pacienți în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).

7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.

8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți - 2 pacienți în stare staționară, 2 pacienți în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat și 1 pacient intubat, în stare gravă).

9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) - stare critică.

10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți, stare stabilă.

11. Spitalul Monza - 3 pacienți, stare stabilă.

Șapte persoane au murit în urma incendiului de la Institutul Național Matei Balș.

×