15 iulie 2009
AL 54-LEA CAZ DE GRIPĂ
Institutul Cantacuzino a confirmat cel de-al 54-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 din România, fiind vorba de o tân`r` care a venit din Fran]a la 5 iulie. Femeia de 27 de ani este internat` în Institutul „Matei Bal[" din Bucure[ti, unde prime[te tratament de specialitate. Autorit`]ile sanitare au demarat investiga]iile epidemiologice, pân` acum fiind depista]i doi contac]i ai tinerei.
MIEL CU BELEA
Un subinspector de Poli]ie din cadrul Serviciului Poli]iei Rutiere Alba a fost re]inut, luni sear`, de procurorii DNA pentru trafic de influen]`. Potrivit Biroului de Pres` al IJP Alba, subinspectorul de Poli]ie D.D. a fost re]inut pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat c`, în cursul lunii mai 2009, ar fi pretins [i primit de la T.P. 5.800 de lei [i doi miei, pentru a interveni în scopul dispunerii unei solu]ii favorabile într-un dosar penal în care b`rbatul era cercetat pentru conducerea unei ma[ini sub influen]a alcoolului. (L.D.)
CONVIEŢUIRE PAŞNICĂ
Reprezentanţii comunităţii maghiare şi ai celei rome din Sâncrăieni (Harghita) au semnat, luni seară, la Primăria comunei, "Protocolul pentru o convieţuire paşnică". Acesta a fost întocmit în cadrul unei comisii de mediere care s-a întrunit săptămâna trecută, după un conflict izbucnit între cele două etnii.
SOVATA - VILA 15
Clădirea Policlinicii Balneare din Sovata a fost retrocedată şi va fi predată Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului, greco-catolică. "Balneoclimaterica Sovata a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin sentinţă definitivă, Vila 15, unde funcţionează Policlinica Balneoclimaterică din Sovata. Noul proprietar poate decide să perceapă o chirie sau să evacueze clădirea", a declarat, ieri, Fulop Nagy Janos, reprezentantul Balneoclimaterica Sovata, fostul proprietar al vilei unde funcţionează policlinica. (Mediafax)
AMENDĂ GRASĂ
Un bărbat care a construit un bloc pe o stradă din Cluj-Napoca, deşi avea autorizaţie pentru construcţia unor case şi deşi în zonă există numai case, a fost amendat cu 10.000 de lei de reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca. "În loc de case înşiruite, poliţiştii comunitari au constatat că au fost lipite câte două case şi s-au construit holuri comune. Constructorul a fost amendat cu cea mai mare amendă pentru nerespectarea autorizaţiei de construire", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei.
TAXĂ SUSPENDATĂ
Tariful de 20 de lei perceput turiştilor de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) ar putea fi suspendat, după ce Consiliul Judeţean Tulcea a solicitat revocarea parţială a Ordinului Ministerului Mediului nr. 610 din 2009 prin care a fost introdus. Purtătorul de cuvânt al CJ, Paula Giurea, a declarat că, încă de la finele lunii iunie, conducerea instituţiei a început demersurile pentru amendarea ordinului, săptămâna trecută CJ depunând o plângere prealabilă la Ministerul Mediului.
DENUNŢ LA PREDOIU
Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, a declarat că va face un denunţ împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la Parchetul instanţei supreme în care să reclame că a emis o "circulară care sfidează legea". Pivniceru a explicat că s-a luat această decizie pentru că celelalte asociaţii profesionale nu au fost de acord cu ideea de plângere penală. Actul administrativ de retragere a sporului de 50% pentru solicitare neuropsihică pentru magistraţi a declanşat, în urmă cu o săptămână, nemulţumirea magistraţilor din întreaga ţară.
CASE DE SCHIMB
Operatorii de la casele de schimb valutar vor fi obligaţi să informeze în scris clienţii, anterior efectuării tranzacţiei, asupra cursului de schimb practicat şi a sumei pe care o primesc. Cotaţiile afişate în exterior nu pot viza cecurile de călătorie sau voucherele. Formularul de acceptare a tranzacţiei va fi scris pe o singură pagină de format A5, vizibil şi lizibil. Totodată, operatorii vor fi obligaţi să afişeze cursurile de schimb valutar în exteriorul casei de schimb, atât pentru vânzare, cât şi pentru cumpărare, pe un suport sau panou unic, într-o culoare contrastantă faţă de culoarea de fond a panoului.
TURIŞTI DISPĂRUŢI
Cei doi turişti, unul român din Târgu Mureş, iar celălalt din Ungaria, dispăruţi duminică seara, în zona cabanei Turnuri din munţii Făgăraş, sunt căutaţi de mai multe echipe de salvamontişti din judeţele Argeş, Sibiu şi Braşov. Salvamontiştii spun că în zonă terenul este foarte dificil din cauza ploilor cazute la sfârşitul săptămânii. Ieri-dimineaţă, operaţiunea din Argeş a fost sistată, urmînd ca echipajele din Sibiu să continue căutările pe partea nordică a versantului, zonele fiind bine delimitate între salvatorii montani. În cursul zilei de ieri, salvamontiştii au găsit un rucsac, o lanternă şi un bocanc despre care se presupune că aparţineau celor doi bărbaţi. (E.C.)
FURT PE AUTOSTRADĂ
Poliţiştii secţiei Autostrăzi au început urmărirea penală pentru înşelăciune şi uz de fals împotriva unui bărbat din Bucureşti care a reuşit cu ajutorul unei legitimaţii false de poliţist să fure de la trei cetăţeni turci suma de 14.000 de euro. Cristian Aristide acţiona pe Autostrada Bucureşti-Piteşti şi cu ajutorul legitimaţiei falsificate bărbatul oprea şoferii turci sub pretextul că este o acţiune pe linie de droguri şi bani falşi. Le fura valuta şi în schimb le înapoia fişicuri de bani româneşti, de 1 leu. Anchetatorii au descoperit că bărbatul este cercetat de procurorii DIICOT într-un caz de trafic de droguri. (E.C.)
BANI REDIRECŢIONAŢI
Conducerea Primăriei Capitalei şi reprezentanţii Băncii Mondiale au decis să realoce fondurile rămase, care erau destinate proiectului imobiliar SC Băneasa Investments. Cele 106 milioane de euro au fost transferaţi către investiţii prioritare în alte zone din Bucureşti, deja construite, dar care nu au servicii de apă sau salubritate, cum ar fi: Străuleşti, Vatra Nouă, Giuleşti Sârbi, Chitila Triaj, pentru artera principală de infrastructură Otopeni Nord, cât şi pentru zona de locuinţe sociale, Odăi. (M.A.C)
Citește pe Antena3.ro