x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Streinu-Cercel: Persoanele în vârstă, în izolare pe o perioadă de 6-10 săptămâni

Streinu-Cercel: Persoanele în vârstă, în izolare pe o perioadă de 6-10 săptămâni

20 Mar 2020   •   19:30
Streinu-Cercel: Persoanele în vârstă, în izolare pe o perioadă de 6-10 săptămâni

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balş”, recomandă, într-un interviu pentru MEDIAFAX, persoanelor în vârstă să se izoleze acasă pentru un interval de 6-10 săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.

„În următoarele 6-10 săptămâni, persoana în vârstă să fie izolată, să i se dea alimentele la uşă. Adică laşi punga la uşă, suni şi pleci”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

El a adăugat că autorităţile ar trebui să ia măsuri de ajutorare a bătrânilor care nu au apropiaţi, inclusiv prin cazarea lor în locuri special amenajate unde să li se asigure bunurile necesare.

În ce privește eficiența testelor pentru depistarea coronaviruslui, Streinu-Cercel spune că următoarele 10 zile vor reprezenta o perioadă decisivă care va spune autorităților cum să facă testarea.

„O categorie de testare este cea a pacienţilor care au simptomatologie şi au avut contact epidemiologic. O a doua categorie este cea a celor care nu au niciun fel de contact, dar au boli severe respiratorii. A treia testare este cea a personalului medico-sanitar. Ca să reuşim să avem imaginea epidemiei, vom folosi teste rapide”, a spus profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a estimat că numărul cazurilor în România va creşte uşor în perioada următoare dacă măsurile impuse de autorităţi vor fi respectate cu stricteţe.

„Atenţie foarte mare! Sunt două tipuri de teste rapide. Este un prim test care identifică prezenta anticorpilor, respectiv reacţia organismului faţă de conflictul pe care l-a avut cu coronavirusul şi astea sunt teste anamnestice şi nu au o valoare în momentul în care vrem să facem un diagnostic pe baza acutei imediată, adică să depistăm dacă persoana respectivă este infectată cu virus, pentru că aceste teste caută răspunsul nostru faţă de virus. Şi sunt teste care nu sunt de imunofluorescenţă şi care caută virusul şi care sunt echivalentul faimoaselor teste de PSR de care facem vorbire acum. Acestea sunt bune”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Marius Tucă Show.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus adrian streinu-cercel