x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studenții SNSPA au cerut modificarea codului de etică, dar fără succes. Fostă studentă: Existau zvonuri constante despre abuzurile sexuale ale profesorului Bulai

Studenții SNSPA au cerut modificarea codului de etică, dar fără succes. Fostă studentă: Existau zvonuri constante despre abuzurile sexuale ale profesorului Bulai

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2024   •   12:15
Studenții SNSPA au cerut modificarea codului de etică, dar fără succes. Fostă studentă: Existau zvonuri constante despre abuzurile sexuale ale profesorului Bulai
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Studenții SNSPA au încercat în trecut să modifice codul de etică al universității pentru a include definiții mai clare și sancțiuni pentru hărțuirea sexuală, însă inițiativa lor nu a avut succes.

Adela Alexandru, o fostă studentă a profesorului Alfred Bulai, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN că au existat mereu zvonuri despre abuzurile sexuale ale acestuia, dar că nu s-au luat măsuri concrete.

„Le cunosc pe unele dintre studente. I-am fost și eu studentă domnului Bulai. Existau dintotdeauna aceste zvonuri. Reușea de fiecare dată să îmbrace aceste forme de manipulare sub un așternut destul de greu de perceput. Din experiența mea de la cursurile dânsului, erau niște forme mai subtile. În alte cadre de discuții unu la unu sau în alte contexte, aceste forme de abuz au căpătat și alte nuanțe. Există un tipar pe care l-a repetat cu generații întregi de studente", a declarat Adela Alexandru.

Ea a mai spus că a fost martoră la comentarii neplăcute făcute de profesor la adresa studentelor care îmbrățișau principii feministe și că în fiecare an au existat zvonuri despre comportamentul său.

Adela Alexandru a făcut parte dintr-o inițiativă studențească care, începând din 2016, a cerut modificarea codului de etică al SNSPA pentru a include definiții mai cuprinzătoare ale hărțuirii sexuale și măsuri clare de sancționare. Petiția, semnată de peste 600 de studenți, a fost depusă la Senatul universității, dar nu a primit un răspuns. Conducerea SNSPA a considerat că actualul cod de etică este suficient.

Între timp, Poliția Capitalei investighează un dosar privind folosirea funcției în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai. Vestea vine după ce el a fost suspendat de SNSPA în urma apariției în spațiul public a unor înregistrări în care profesorul cerea studentelor să se dezbrace. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că profesorul Bulai a depus cererea de pensionare.

×
Subiecte în articol: Adela Alexandru Alfred Bulai abuz sexual