x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sulfina intai semneaza si abia apoi verifica

Sulfina intai semneaza si abia apoi verifica

15 Mai 2005   •   00:00

Intamplarile neobisnuite care se petrec de o luna si jumatate la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au atins un nou punct maxim.

  • de ALEXANDRU NASTASE
  • OBSERVATOR
  • "COMPETENTA". Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, poate fi pacalit de oricine
    La institutie s-a prezentat un individ controversat, care sustine ca este delegat de Senatul Romaniei sa faca propuneri pentru modificarea Legii de functionare a ARBDD! El i-a castigat imediat increderea ministrului Mediului.

    Deranj mare la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. In saptamanile in care capul de afis il reprezinta inundatiile ce au lovit Romania, catastrofa pe care ministrul n-a fost capabil sa le gestioneze, Sulfina Barbu a comis greseli si in chestiunea Deltei Dunarii. Pe scurt, a autorizat un individ extrem de controversat sa mearga la Tulcea pentru a se documenta in ceea ce priveste legea Rezervatiei Delta Dunarii. Lovindu-se de autoritatile locale, care au refuzat sa-l primeasca, Sulfina Barbu a mai emis un document, prin care numeste o comisie abilitata sa verifice activitatea Administratiei Rezervatiei.

    REFUZUL. In urma cu mai bine de o saptamana, noul sef de la ARBDD, Paul Cononov, s-a trezit la usa cu un personaj care i s-a prezentat ca venind din partea Senatului Romaniei. Individul, Mihai Titus Anghel, a aratat initial doar o foaie de deplasare pentru decont luata de la Senat! Ulterior, la insistentele guvernatorului Cononov, Anghel a dat cateva telefoane, iar la Administratia Rezervatiei s-a primit prin fax o hartie cu antetul si stampila Senatului, care certifica faptul ca acesta e detasat 60 de zile la Tulcea. Scopul deplasarii? Sa se informeze, pentru ca la intoarcere sa inainteze o serie de propuneri pentru schimbarea Legii rezervatiei! Hartia cu antet era trimisa la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si era formulata in atentia ministrului de resort, Sulfina Barbu.

    PRETENTII. Anghel a inceput sa emita tot felul de pretentii, care mai de care mai aberante, pentru "a-si desfasura activitatea in bune conditiuni". Mai intai a cerut un apartament de serviciu de la ARBDD, solicitand ca un angajat al institutiei sa fie dat afara din casa pentru 60 de zile ca sa-i faca lui loc! Refuzat de Cononov, a fost invitat sa locuiasca pe pontonul ARBDD. Anghel a preferat insa sa se cazeze la cel mai scump hotel din Tulcea, platind serviciile din delegatia sa decontata de Senat, adica din bani publici. Anghel a mai solicitat de la ARBDD si o masina, insa i s-a raspuns ca autoturismele sunt folosite de angajati doar in interes de serviciu.

    COMISIA. Vazand ca n-o scoate la capat, Anghel a convins-o pe Sulfina Barbu sa semneze - fapt fara precedent - un document prin care avizeaza infiintarea unei comisii in vederea "analizarii activitatii desfasurate in cadrul ARBDD". Pe langa Anghel, din comisie mai fac parte doua persoane de la Autoritatea de Mediu Tulcea, una de la Garda de Mediu Tulcea si una de la Ministerul Mediului. Dandu-si seama de noua gafa comisa, Sulfina a cerut informatii suplimentare despre Mihai Titus Anghel si a promis ca va completa ordinul de numire cu un altul in care va reglementa cu strictete atributiile comisiei si perioada ei de functionare. Potrivit acestui proiect, comisia ar urma sa lucreze doua saptamani la "armonizarea legii rezervatiei cu legislatia europeana in domeniu". Desi initial ameninta cu demisia, toata conducerea Administratiei Rezervatiei asteapta decizia finala a Sulfinei Barbu, pentru ca aceasta sa repare abuzul facut.

    ×
    Subiecte în articol: observator anghel sulfina barbu sulfina