x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Surpriză la Iași ! Un grup care trafica migranți a scăpat de pedeapsă

Surpriză la Iași ! Un grup care trafica migranți a scăpat de pedeapsă

25 Sep 2019   •   14:09
Surpriză la Iași ! Un grup care trafica migranți a scăpat de pedeapsă

Șapte bărbați, printre  care și un polițist, au scăpat de acuzațiile de trafic de migranți și constituirea unui grup infracțional organizat, aduse de procurorii DIICOT. Unul dintre inculpați a decedat iar ceilalți șase au cerut Curții de Apel Iași încetarea procesului penal datorită prescrierii faptelor. Acestea au avut loc în urmă cu peste un  deceniu. Sentința instanței este definitivă. 

Tribunalul Iași decisese anterior condamnarea celor șapte traficanți. Ioan Sava a primit patru ani de închisoare, Corneliu Ilciuc fusese condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, Sorin Ilciuc, la doi ani și zece luni de inchisoare, cu suspendare, fostul politist Aurel Pesa a primit aceeași pedeapsă, iar Sevastian Ilciuc a fost condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare, cu suspendare. În acelasi dosar, Traian Pavalache și Vasile Sămârtean fuseseră condamnați inițial la câte doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare.

Anchetatorii susțin că membrii grupării racolau și transportau în Italia persoane din Republica Moldova. Primele arestări au avut loc în 2007. Rețeaua a avut membri în Iași, Suceava și Mureș, printre aceștia aflându-se și fostul polițist Aurel Pesa. Pentru cazarea migranților, membrii grupului foloseau propriile locuințe și diverse pensiuni ori mânăstiri din Moldova.  Potrivit DIICOT, fiecare basarabean care a apelat la serviciile rețelei ar fi platit între 3.500 și 4.500 de euro. 

bzi.ro

×
Subiecte în articol: retea trafic migranti