x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de hectare de culturi agricole distruse de grindină în comuna Stoeneşti din judeţul Olt

Sute de hectare de culturi agricole distruse de grindină în comuna Stoeneşti din judeţul Olt

de Agerpres    |    26 Iun 2014   •   18:29
Sute de hectare de culturi agricole distruse de grindină în comuna Stoeneşti din judeţul Olt

Peste 330 de hectare de culturi agricole au fost distruse în totalitate de grindina căzută în această săptămână în comuna Stoeneşti, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, care joi a finalizat un raport privind situaţia din localitatea menţionată unde în urmă cu două zile a căzut grindină de mari dimensiuni.

Directorul DAJ Olt, Dan Bărăgan, a precizat că la Stoeneşti grindina a distrus în proporţie de 100% o suprafaţă de 20 de hectare cultivată cu pepeni, culturi de grâu pe 104 hectare, de porumb pe 101 hectare, 1,5 hectare cultivate cu tomate, 34 de hectare de vii hibride, 60 de hectare cultivate cu floarea-soarelui, 16 hectare cu lucernă, dar şi culturi de vinete, conopidă, varză şi ardei pe suprafeţe mai mici de un hectar.

Un raport cu pagubele produse de căderile de grindină la Stoeneşti a fost trimis şi la Ministerul Agriculturii.

În ultima săptămână în judeţ au fost mai multe furtuni care deşi nu au produs pagube însemnate şi alte localităţi decât Stoeneşti au determinat întârzierea campaniei de recoltare a cerealelor.

"Aceste ploi din ultima vreme întârzie recoltarea cerealelor. Ar fi putut începe recoltarea grâului dar ploile nu au permis", a spus Bărăgan.

×
Subiecte în articol: grindină pepeni stoenesti olt