x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de mii de ouă contaminate cu Salmonella, depistate într-un centru de ambalare din București

Sute de mii de ouă contaminate cu Salmonella, depistate într-un centru de ambalare din București

29 Apr 2021   •   17:32
Sute de mii de ouă contaminate cu Salmonella, depistate într-un centru de ambalare din București
Sursa foto: Hepta

Inspectorii sanitar-veterinari au oprit comercializarea a 265.000 de ouă contaminate cu Salmonella, depistate într-un centru de ambalare ouă din București, informează, joi, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.

„Ca urmare a controalelor inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella enteridis. Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, unde au fost puse sub sechestru oficial şi dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare. Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare", se arată într-un comunicat al ANSVSA

Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecţii alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree.

Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate şi cantitatea de germeni ingerată. 

×
Subiecte în articol: ouă salmonella