x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabloul de la Interne, un film despre asasinate şi trădări

Tabloul de la Interne, un film despre asasinate şi trădări

de Mara Raducanu    |    22 Noi 2010   •   19:29
Tabloul de la Interne, un film despre asasinate şi trădări
138839-cs-dan-valentin-fatuloiu-rzw7675.jpg.jpgDan Fătuloiu face dezvăluiri despre asasinate la comandă şi morţi în condiţii suspecte. Pentru mitingul poliţiştilor din 24 septembrie, dar şi pentru celelalte nereguli din Poliţia Română, Secretarul de Stat găseşte un singur ţap ispăţitor, pe Petre Tobă, şeful Poliţiei Române. Timp în care el se spală pe măni de păcate...

Mitingul poliţiştilor din 24 septembrie şi asasinatul de la Piatra  Neamţ au scos la iveală adevărate răfuieli personale între mai-marii din Poliţie şi de la Interne. A fost scânteia care a aprins  focul ce ardea mocnit în "ograda” Ministerului de Interne. Într-un interviu acordat în exclusivitate la  Antena 3, Dan Valentin Fătuloiu, Secretarul de  Stat în MAI şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică a făcut o serie de declaraţii despre botoiul cu pulbere care apasă asupra Internelor.

"Mijloace dure” folosite de Cătălin Chelu
Dincolo de informaţiile despre flagrantul mitei din parcarea Internelor, Fătuloiu a vorbit despre asasinate la comadă ale mafiei economico-financiară, declarând că au existat cel puţin două persoane care au lucrat alături de Cătălin Chelu şi apropiaţii săi şi care au murit în condiţii suspecte. Secretarul de Stat susţine că afaceristul gălăţean ar face parte dintr-o grupare mafiotă ce foloseşte astfel de  "mijloace dure”. El a precizat că are informaţii despre o femeie pe nume "Luminiţa”, care era "săgeata” în operaţiunile de privatizare a unor societăţi şi apoi de falimentare a acestora, în folosul lui Cătălin Chelu şi a partenerilor acestuia. Fără să probeze însă cele afirmate, chestorul-şef susţine că femeia a murit în condiţii suspecte, într-un accident rutier, după ce a ieşit de la o şedinţă a Consiliului de Administraţie a uneia din firmele lui Chelu. Fătuloiu a indicat că, din cunoştinţele sale, grupările de tipul celeia din care face parte Chelu ar acţiona prin desfacerea furtunului de frână al maşinii, pentru a provoca un accident rutier. Un alt exemplu dat de Secretarul de Stat este cel al unui bărbat care s-a aruncat de la etajul 8 al unei clădiri, precizând că acesta avea legături cu Chelu şi afacerile sale.


Petre Tobă, responsabilul de serviciu
În acelaşi interviu, Dan Fătuloiu încearcă  să se spale pe mâini de toate păcatele- inclusiv de cele din ziua mitingului, când reamintim că  fusese chiar el cel lăsat să supravegheze ostilităţile-  aruncând întreaga vină pe umerii lui Petre Tobă, şeful Poliţiei Române. Acesta susţine că Tobă a distrus, de când se află la conducerea instituţiei, un "concept” cu ajutorul căruia România a intrat în Uniunea Europeană, acţionând abuziv şi necomunicând eficient cu subordonaţii. El îi reproşează lui Petre Tobă "obedienţa, faptul că nu e recunoscut de oameni şi lipsa de comunicare cu aceştia”, susţinând că în locul acestuia, ar pune la conducerea Poliţiei Române un "ofiţer curat şi foarte ferm”. Secretarul de stat a precizat că "americanii” s-au plâns de Şeful Poliţiei, care are patru dosare deschise la Parchet privind măsurile abuzive luate de acesta, precum şi anumite daune materiale comise în timpul mandatului său la Poliţia Română.

Igaş îl sfătuieşte pe Fătuloiu să lase ciocu' mic!
La rampă a ieşit şi Traian Iagaş - care în afară de faptul că ne tot  "luminează”, spunându-ne că se cercetează şi că zilele astea va apărea şi raportul de la IPJ Neamţ- i-a dat un sfat lui Valentin Fătuloiu. Şi anume: ciocu mic până la finalizarea anchetei! "Îi recomand lui Valentin Fătuloiu să se abţină de la comentarii până la finalizarea raportului”. Secretarul de Stat a declarat zilele trecute că fiul său Alexandru, al cărui nume a apărut în scandal, nu are nici o legătură cu Chelu. El a explicat implicarea fiului său în acest caz urmare a unei "trădări” a poliţiştilor de la Economic. Declaraţie care l-a iritat din nou pe Igaş: "Dacă ştie care colegi l-au trădat, să spună cine sunt acesţia. Nu ştiu ce înţelege el prin trădare”.

Cazul "Mita de la Interne” în ceaţă
Declaraţii controversate, tentativă de mituire în parcarea Internelor, acuze, trădări ale "caşchetelor”, rapoarte în aşteptare, oamenii ai legii ce fraternizează cu infractorii. Protagoniştii filmului din aceste zile:  Dan Valentin Fătuloiu, Secretar de Stat în MAI, Petre Tobă, Şeful Poliţiei Române şi Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ. Deşi situaţia  a fost analizată din toate unghiurile, deciziile finale întârzie să apară. Întrebările la care se aşteaptă răspuns, sunt ocolite. Se pare că "celebrul” Vasea Şoric de Neamţ este primul pe lista neagră. Scaunul acestuia se clatină serios, după ce prefectul de Neamţ a dat ieri aviz favorabil solicitării IGPR de eliberare din funcţie a şefului IPJ Neamţ. "Mi s-a cerut avizul, pe care l-am dat. Este un aviz consultativ”. Prefectul  a adăugat că avizul respectiv nu presupune o demitere iminentă a şefului IPJ Neamţ, menţionând că decizia în acest sens va aparţine ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş. Potrivit unor surse MAI, Aurelian Şoric este aşteptat astăzi la Bucureşti, la sediul Internelor, cel mai probabil pentru eliberarea din funcţie.

 


×
Subiecte în articol: mita la interne