x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tânăr muşcat de o viperă transportat de urgenţă la un spital din Craiova

Tânăr muşcat de o viperă transportat de urgenţă la un spital din Craiova

de Agerpres    |    09 Iun 2014   •   18:12
Tânăr muşcat de o viperă transportat de urgenţă la un spital din Craiova

Un tânăr de 21 de ani din satul mehedinţean Dîlma a fost muşcat luni de o viperă în timp ce el se deplasa printr-o pajişte către un izvor.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, Ion Mihart, a declarat că victima a primit un prim ajutor de la un echipaj al secţiei de ambulanţă Baia de Aramă care i-a administrat un vaccin antiviperin.

"Cazul fiind destul de grav s-a solicitat un elicopter SMURD pentru al transporta de urgenţă la un spital din Craiova", a precizat Ion Mihart.

Potrivit acestuia, medicii mehedinţeni se confruntă în mai puţin de o săptămână cu cel de-al treilea caz în care o persoană este muşcată de un şarpe.

O fetiţă de patru ani din satul mehedinţean Cosovăţ a fost transportată joi tot cu elicopterul SMURD la Craiova, după ce a fost muşcată de un şarpe în timp ce se afla cu bunica sa în grădina casei, iar duminică o altă fetiţă, de 11 ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, şi aceasta fiind muşcată de un şarpe pe un câmp, unde se afla cu mama sa la cules de fragi.

Specialiştii Secţiei ştiinţele naturii a Muzeului "Regiunii Porţilor de Fier" din Drobeta Turnu Severin au declarat că fenomenul invaziei de şerpi se datorează faptului că în această perioadă aceştia se împerechează.

×
Subiecte în articol: vipera serpi muscatura vipera