x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târgu-Jiu: Medicii cer spor de operaţii

Târgu-Jiu: Medicii cer spor de operaţii

de Gabriela Mladin    |    12 Mai 2014   •   14:21
Târgu-Jiu: Medicii cer spor de operaţii

Medicii de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu vor fi monitorizaţi de conducerea instituţiei. S-a luat această decizie după ce cadrele medicale au acţionat în instanţă Spitalul pentru acordarea sporului de operaţii de 75%. Ca să fie siguri că dau banii pe munca medicilor, reprezentanţii spitalului vor să ştie câte ore stau aceştia în blocul operator.

Folosindu-se de o prevedere legală prin care medicii pot solicita sporuri de 50 până la 75% din salarii, ortopezi şi urologi au dat în judecată Spitalul din Târgu Jiu pentru a obţine un spor de operaţii de până la 75%. Asta după ce colegii lor chirurgi au reuşit să-şi majoreze salariile, instanţele de judecată pronuntând astfel de decizii. Conducerea unităţii sanitare nu este convinsă că medicii care au solicitat acest spor stau efectiv în sălile de operaţie, aşa că a decis să-I monitorizeze. “Pe foile de observaţie ale pacienţilor va fi trecută ora la care se începe intervenţia chirgicală, numele medicului şi cât a durat operaţia”, a declarat Vasile Stănculete, directorul medical al Spitalului din Târgu-Jiu. El este convins că, în curând vor urma şi ginecologii.

La proces cu monitorizările


Reprezentanţii sSitalului judeţean din Târgu-Jiu susţin că este corect ca doar medici care stau în blocul operator să primească aceşti bani. De aceea, pe baza monitorizărilor vor cere judecătorilor să dea câştig de cauză doar celor care operează. Până acum, instanţele au decis să acorde sporul pentru toţi cei care au solicitat. Conducerea spitalului a precizat că nu are banii pentru plata acestor drepturi salariale, dar trebuie să respecte deciziile instanţelor. Cel mai probabil, fondurile vor fi luate de la alte categorii de servicii din spital.


×