x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tariceanu, fara permis

Tariceanu, fara permis

de Miruna Pasa Petru    |    Radu Crivat    |    26 Iul 2006   •   00:00
Tariceanu, fara permis

Pasiunea pentru motoare s-a dovedit a fi extrem de riscanta pentru premierul Tariceanu. Aseara, mer-gand cu viteza pe o sosea spre Corbeanca, el a pro-dus un accident de circulatie, intrand in plin intr-o masina. Politia i-a retinut permisul. Premierul si-a petrecut noaptea la Elias, avand o entorsa severa.

Tariceanu a ajuns aseara pacient la Elias, dupa un accident de motocicleta. Pasiunea lui pentru motoare s-a aratat periculoasa. Producand un accident din vina lui, premierul a ramas fara permisul de conducere.

Ieri spre seara, soseaua ce duce de la DN1 prin satul Petresti spre centrul comunei Corbeanca a intrat in centrul atentiei intregii tarii. Premierul Tariceanu, suit pe motocicleta lui, Harley Davidson, gonea intr-una din cursele care ii fac atata placere. La circa un kilometru dupa ce a iesit din DN1, intr-o curba larga, spre dreapta, Tariceanu a pierdut controlul motocicletei si a intrat pe contrasens lovind aproape frontal un autoturism care circula regulamentar. Punctul "fura" pe multi soferi, aici producandu-se cateva evenimente rutiere.

COLIZIUNE. Dupa cum arata suferintele masinii lovite, un Ford Mondeo, coliziunea a fost foarte puternica. Se presupune ca motociclistul a derapat si a scapat de bolid care a intrat in autoturism in virtutea inertiei. Ranile usoare pe care le-a suferit premierul Tariceanu in acest accident se datoreaza faptului ca el s-a desprins in cadere de motocicleta. Soferul autoturismului nu a suferit nici un fel de leziuni, potrivit unui comunicat al Politiei. Ofiterii SPP care circulau in spatele motocicletei au vazut cu siguranta tot ceea ce s-a intamplat dar nu au putut interveni pentru protectia "obiectivului". Ei au chemat insa urgent la fata locului echipajele de politie si ambulanta. Cei cativa trecatori pe la locul accidentului au fost indepartati de "paznici" cu indemnul traditional "circulati, va rugam!". Premierul Tariceanu nu a fost nici un moment in stare de soc, s-a urcat singur in masina care l-a transportat la spital. El schiopata insa vizibil. Faptul ca purta casca l-a salvat de la urmari grave. Ofiterii din SPP au avut grija sa imbarce si motocicleta pe o platforma, scotand-o de sub ochii curiosilor. Potrivit unor surse neoficiale, s-ar fi iscat o discutie tensionata intre politistii de la Circulatie si ofiterii SPP din acest motiv. Intrebarea ziaristilor pusa purtatorului de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, daca la locul accidentului a fost facuta proba cu fiola, a ramas fara raspuns. Comunicatul Politiei spune insa ca "s-au recoltat probe biologice" celor implicati in accident.

SOFERUL. A starnit nedumerire faptul ca la locul accidentului, masinii avariate ii disparuse numarul de inmatriculare. Comunicatul Politiei precizeaza totusi ca autoturismul Ford Mondeo avea numarul B 06 DUP si era "condus regulamentar de D. S. I. care se deplasa din directia Corbeanca catre DN1", si ca apartinea unei societati comerciale la care conducatorul auto era angajat. Soferul a fost si el transportat la Spitalul Elias.

ELIAS
La miezul noptii, Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Executivului, a declarat ca premierul are "traumatisme usoare, lovituri usoare si o entorsa la genunchi". In ceea ce priveste explorarile medicale, directorul Spitalului Elias, dr. Doina Dimulescu, a precizat ca premierului i s-au facut radiografii de torace, abdominala si de membre inferioare pentru a se infirma existenta fracturii. S-a efectuat de asemenea o investigatie completa la computer tomograf. S-au infirmat complicatiile, dar s-a localizat un traumatism cu consecinte modeste. "O entorsa destul de urata care necesita tratament", a declarat dr. Doina Dimulescu. Totusi, premierul va fi prezent azi la sedinta de Guvern.

×
Subiecte în articol: tariceanu observator