x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tarif unic la transport în Bucureşti

Tarif unic la transport în Bucureşti

02 Aug 2011   •   21:00

Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice ordonanta de guvern privind infiintarea Auto­ri­ta­tii Metropolitane de Transport Bu­cu­resti (AMTB).

Noua institutie este o cerinta a FMI. Aceasta va func­tiona in subordinea Ministerului Transportului si va fi finantata de la bugetul de stat. Cea mai impor­tan­ta si vizibila schimbare care va fi resimtita imediat dupa infiintarea AMTB va fi tariful unic pentru transportul din Capitala.

Calatoriile cu autobuzul, tramvaiul sau metroul vor avea acelasi pret. Metrorex va fuziona de altfel cu RATB-ul, iar Autoritatea va fi cea care va planifica, organiza, coordona transportul public cu metroul, autobuze, troleibuze, tramvaie, precum si transportul regional pe calea ferata.

Chiar in ultima sedinta de consiliu, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a vorbit despre necesitatea infiintarii acestei Auto­ritati si despre supunerea la vot cat mai urgenta a viitorului proiect. AMTB va coordona atat transportul public din Bucuresti, cat si pe cel din judetul Ilfov.

×
Subiecte în articol: metrorex ratb