x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxa de intervenție la ANRP: Un fleac! 10 milioane de euro...

Taxa de intervenție la ANRP: Un fleac! 10 milioane de euro...

21 Mai 2015   •   13:13
Taxa de intervenție la ANRP: Un fleac! 10 milioane de euro...

Omul de afaceri Stelian Gheorghe a fost audiat ieri la Înalta Curte, pentru un prejudiciu de 130 de milioane de euro adus statului român. În acelaşi dosar sunt implicate nume mari, precum Dorin Cocoş, Alina Bica, Crinuţa Dumitrean şi Elena Udrea.

Stelian Gheorghe, beneficiarul despăgubirilor de 130 de milioane de euro de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a reuşit să ş du-se la comisionul pe care i l-a cerut Dorin Cocoş pentru a-i „rezolva” dosarul de la ANRP, el a declarat presei: „Nu mi se pare o sumă mare... 10 milioane de euro!”. Suma totală, încasată în urma retrocedărilor ilegale de terenuri, este mult mai mare, iar calculul escrocului imobiliar este foarte simplu, aşa cum a mărturisit-o: „Am investit un milion şi jumătate, iar evaluarea a fost făcută la 85 de milioane”.
Procurorii au respins audierea Elenei Udrea în acest dosar, deşi a fost cerută de f, condamnată pentru abuz în serviciu şi foloase necuvenite, ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabi¬l.

Declaraţii şocante
Stelian Gheorghe a fost audiat ieri de judecătorii ÎCCJ. El a declarat că nu ştia că Alina Bica făcea parte din ANRP şi că a cunoscut-o abia anul trecut, când s-au întâlnit într-un estaurant. Stelu” mai spus că Dorin Cocoş s-a oferit să-l ajute să primească o decizie de la ANRP, apoi i-a cerut 10 milioane de euro cash, bani pe care i-a plătit în tranşe de câte 500 de mii. Stelian Gheorghe s-a declarat îngrijorat de ideea că ar putea să prejudi¬cieze statul român, precizând că este pregătit să plătească întreaga sumă, cât mai repede. Omul de afaceri este cercetat în libertate.
 

×