x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de poliţie

Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de poliţie

08 Aug 2014   •   12:14
Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de poliţie

69 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în numai două ore, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona a 5 aeroporturi internaţionale, pentru verificarea legalităţii transportului în regim de taxi. 

Joi, 7 iulie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, poliţiştii au verificat autovehiculele ce efectuează transport în regim de taxi din zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.
Au fost controlate 226 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.730 de lei. 

Dintre acestea, 58 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 5 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 13 certificate de înmatriculare.

La activităţi au participat poliţişti de la transporturi şi de la rutieră, sprijiniţi de poliţişti locali şi jandarmi.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale de taximetrie.

×