x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teatru, stand-up comedy şi activităţi pentru copii la Festivalul Internaţional de Comedie din Capitală. Vezi programul de astăzi, 24 septembrie

Teatru, stand-up comedy şi activităţi pentru copii la Festivalul Internaţional de Comedie din Capitală. Vezi programul de astăzi, 24 septembrie

de Mihaela Stănescu    |    24 Sep 2014   •   09:20
Teatru, stand-up comedy şi activităţi pentru copii la Festivalul Internaţional de Comedie din Capitală. Vezi programul de astăzi, 24 septembrie

Bucureştenii vor avea mai multe motive să râdă în această săptămână, la primul festival internaţional de comedie organizat în Capitală. Organizatorii au pregătit pentru ziua de miercuri o colecţie impresionantă de spectacole şi momente pline de umor pentru prima ediţie a evenimentului.  

Piese de teatru

Muzicanţii din Bremen care se va juca la Teatrul Ţăndărică, are în prim plan patru animale (un cocoş, o pisică, un câine si un măgar) care, devenind bătrâni şi nefolositori, urmează să fie alungaţi de stăpânii lor. Rând pe rând, cei patru reuşesc să fugă şi pornesc o aventură în drum spre Bremen, oraşul care pentru ei însemnă un nou început, drumul spre libertate. Povestea a cunoscut multe versiuni cinematografice, de desene animate, musicaluri, jocuri video, dar cea mai semnificativă recunoaştere este statuia din Bremen, ridicată în 1953 şi care reprezintă cele patru animale. Legenda spune că dacă pui mâna pe partea de jos a statuii, ţi se pot îndeplini visele.

Un alt spectacol se va juca la Teatrul Odeon. Piesa Viză de Clown a fost produsă în 2008 la Teatrul Julia Miles din New York, primind cronici entuziaste în The New York Times şi alte publicaţii americane. Povestea este inspirată de un fapt real relatat într-un articol din Florida Observer: un român şi un ucrainian au adus în SUA peste 800 de imigranţi ilegali pe vize false de artişti de circ. Saviana Stănescu își imaginează traiectoria a doi dintre acești imigranţi, o fată din Moldova și un tânăr din Rusia, care pleacă din Florida la New York pentru a scăpa de deportare. Dincolo de acest moment inițial, piesa prezintă o istorie tragicomică din orașul care nu doarme niciodată, New York, unde oameni din diverse colțuri ale lumii își intersectează viețile și aspirațiile într-o echilibristică de zi cu zi pe balustrada Visului American.

"Scrisori către Rita" este povestea unei despărţiri, care ar durea dacă n-ar fi atât de hilară şi care ar fi amuzantă dacă nu ar durea atât. Nic, un bărbat fără obligaţii şi fără target, e antistarul, modelul pe care societatea de azi doreşte să-l marginalizeze. Preţul biletului este de 30 de lei iar durata spectacolului este de o oră jumătate.

Kids Comedy la Foişorul Parcui Herăstrău

Festivalul de Comedie este un eveniment dedicat pentru toţi membrii familiei, astfel că programele dedicate copiilor nu puteau să lipsească din lista de evenimente. Pe toată perioada evenimentului, cei mici se vor putea juca în voie în cadrul activităţilor pregătite special pentru ei de către Magicianul Teo şi trainerii Asociaţiei Manieres.

Timp de o săptămână, începând cu ora 18:00, Parcul Herăstrău şi Parcul Cişmigiu vor devini scena celor mici. Fiecare după amiază va fi una tematică în care se vor organiza: ateliere de trucuri, în cadrul căruia cei mici vor învăţa cum să facă diferite trucuri haioase prietenilor şi familiei; Open Mic, unde cei mici au şansa să împărtăşească tuturor poveştile lor haioase; Concursul de farse, o rubrică dedicată copiilor ceva mai mari, puşi mereu pe şotii. Aici ei vor afla tot mai multe despre pacăleli inofensive dar foarte distractive pe care le pot aplica prietenilor lor; Jocurile copilăriei atât pentru copii cât şi pentru părinţi, unde toţi pornesc într-un traseu al glumelor special amenajat pentru ei, de-a lungul căruia cei mici descoperă jocuri inedite în timp ce părinţii rememorează câteva dintre cele mai cunoscute activităţi din copilăria lor; Workshop-uri interactive, unde spaţiile de joacă se transformă cu ajutorul materialelor reciclabile, bricolaj şi multă imaginaţie, în Lumea Zâmbăricilor: statui, jucării şi o mulţime de alte proiecte.

Black Light Theatre la Sala ARCUB

Black Light Theatre ajunge pentru prima dată în Bucureşti cu un show inedit, fiind un amestec de teatru, pantomimă şi dans modern ce va include cele mai  bune momente şi sketch-uri comice sub abordarea originală a principiilor “black theatre”. Decorul întunecat şi draperiile negre esenţiale în jocul cu ultraviolete şi costume fluorescente, vor creea o serie de imagini impresionante. Acest gen de spactacol se joacă la Praga încă din anul 1992, ajungând să aibă peste 6.000 de spectacole până în prezent şi fiind vizionat de peste jumătate de milion de oameni.

Stand-up comedy la Hanul Gabroveni

Hanul Gabroveni îi va găzdui miercuri pe Paddy Lenox, Ro Campbell şi Dave Thompson, care îi va aştepta pe bucureşteni la o porţie sănătoasă de râs. Spectacolele sunt programate să înceapă la 20:00 iar accesul se face începând cu ora 19:00, doar pe bază de rezervare trimisă la adresa press@carousel.com.ro. Capacitatea sălii este limitată, ocuparea locurilor urmând a se face în ordinea primirii confirmărilor.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul oficial al evenimentului precum şi pe pagina de facebook.

De asemenea, cei interesaţi pot descărca aplicaţia mobilă Bucharest Comedy Week şi de pe Google Play, urmând ca în foarte scurt timp aceasta să fie disponibilă şi pentru utilizatorii de iOS, pe App Store.

×
Subiecte în articol: bucharest comedy week