x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teodor Atanasiu, audiat la DNA

Teodor Atanasiu, audiat la DNA

09 Oct 2014   •   12:06
Teodor Atanasiu, audiat la DNA
UPDATE 14:30 - Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie. "Am fost chemat în calitate de martor într-un dosar în care fosta societate de închidere de mine trebuia să devină acţionară la complexele energetice Turceni şi Rovinari", a declarat Teodor Atanasiu la ieşirea din sediul DNA.

"Era o lege prin 2005 care prevedea că această societate trebuia să devină acţionar la Turceni şi Rovinari. Societatea nu a apucat să devină acţionar până în 2007 la Turceni şi Rovinari, între timp intrând in insolvenţă. Lichidatorul a cerut complexelor energetice sumele de bani datorate", a adăugat Atanasiu.

Potrivit lui Atanasiu, complexele energetice au plătit sumele respective societăţii de închidere a minelor.

"Acum am înţeles că este un dosar de cercetare, de ce nu s-au făcut demersurile să devină acţionar, de ce s-au plătit sumele respective. Eu le-am spus ceea ce am fost întrebat, cum se luau deciziile, care era mecanismul de acordare a mandatelor celor din AGA şi din Consiliul de Administraţie şi care erau procedurile. Din punctul meu de vedere, este încă un caz foarte elocvent despre cum statul se complică să-şi mute banii dintr-un buzunar în altul. Adică o societate cu capital sută la sută de stat, cea de închidere de mine, să devină acţionar la o societate la care statul era acţionar", a afirmat vicepreşedintele PNL.
......................................

Teodor Atanasiu este audiat, la această oră, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La intrarea în sediul DNA, senatorul a declarat că a fost chemat în calitate de martor, însă a precizat că nu ştie despre ce dosar este vorba.


×