x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TIR-uri româneşti, SECHESTRATE în curtea unei fabrici de ulei din Tighina, Republica Moldova

TIR-uri româneşti, SECHESTRATE în curtea unei fabrici de ulei din Tighina, Republica Moldova

14 Mar 2014   •   15:11
TIR-uri româneşti, SECHESTRATE în curtea unei fabrici de ulei din Tighina, Republica Moldova

Patru şoferi români de TIR au rămas blocaţi în curtea unei fabrici de ulei din Tighina, în Republica Moldova, după ce maşinile le-au fost sechestrate. Informaţia a fost confirmată şi de Ministerul român de Externe care precizează că şoferii sunt victime colaterale ale unui litigiu comercial.

Potrivit ministerului, inţial, 9 cetăţeni români au fost la fabrica din Tighina, dar cinci au reuşit să părăsească zona şi chiar au revenit în ţară pe 12 martie.

Totul a pornit de la un litigiu comercial: Fabrica din Tighina este furninzor pentru mai multe societăţi din România şi maşinile ar fi fost reţinute acum pentru pune presiune şi a încerca să recupereze o datorie substanţială.

Ministerul de Externe susţine, potrivit tvr.ro, că, în urmă unei intervenţii a poliţiei din Tighina, la faţa locului, s-a stabilit că şoferii de cetăţenie română nu sunt lipsiţi de libertate, măsura sechestrării vizând exclusiv maşinile.

Şoferii însă nu au plecat din Tighina, pentru a nu abandona camioanele, în special la solicitarea angajatorilor.

MAE informează că Ambasada României la Chişinău s-a aflat în permanentă legătură cu autorităţile locale competente, cu şoferii de cetăţenie română, cu familiile din ţară ale acestora şi cu agenţii economici din România.

×