x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic rutier deviat în zona 1 Mai din Capitală, din cauza lucrărilor la metrou

Trafic rutier deviat în zona 1 Mai din Capitală, din cauza lucrărilor la metrou

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   21:00
Trafic rutier deviat în zona 1 Mai din Capitală, din cauza lucrărilor la metrou

Metrorex anunță restricții de trafic rutier, începând cu data de 24 august, în zona 1 Mai, din cauza unor lucrări pentru legătura cu actuala stație 1 Mai de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud.

Potrivit unui comunicat al Metrorex, avizul pentru planul de deviere a circulației este valabil în perioada 10 august - 15 noiembrie 2024.

Restricția de trafic se va institui în intersecția Calea Griviței - Bd. Ion Mihalache, cu asigurarea unor variante ocolitoare, după cum urmează:

-pentru direcția dinspre Șoseaua Chitilei și Bd. Bucureștii Noi, alternativa o va reprezenta ruta Strada Carpați - Strada Mircești - Strada Caransebeș;

-pentru direcția dinspre Bd. Ion Mihalache și Calea Griviței, pentru relația de ieșire din capitală, alternativa o va reprezenta ruta Strada Clăbucet - Strada Aviator Popișteanu - Strada Soveja - Pod Constanța.

„Până la demararea lucrărilor, se vor întocmi noi diagrame de funcționare a sistemelor de semaforizare de la intersecția Calea Griviței cu Strada Mureș și Bd. Ion Mihalache cu Strada Clăbucet. Semnalizarea rutieră se va face conform legislației în vigoare. Pentru asigurarea fluenței vehiculelor pe traseele de deviere, se va institui o restricție de tonaj de 3,5 t pe sensul dinspre Șoseaua Chitilei și Bd. Bucureștii Noi, cu excepția STB, conform planului de trafic aprobat”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricționat.

„"Transportul public în zona 1 Mai se va îmbunătăți considerabil, odată cu beneficiile unei noi linii de metrou. Magistrala 6, încă un proiect major în dezvoltarea metroului bucureștean, va crește gradul de mobilitate a populației din capitală și din Ilfov. Le mulțumim anticipat pentru înțelegere tuturor locuitorilor din zona lucrărilor pentru Magistrala 6. Proiectele mari se construiesc prin eforturi mari, cu participarea tuturor celor care vor beneficia de avantajele acestora. De aceea, apelăm la bunăvoința participanților la trafic și a locuitorilor și ne preocupăm ca disconfortul creat să fie minim posibil”, precizează directorul general Metrorex, Mariana Miclăuș.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internațional Henri Coandă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: trafic 1 mai Metrorex