x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIA aviatică din Apuseni: Expertiza medico-legală în cazul Aurei Ion va fi refăcută

TRAGEDIA aviatică din Apuseni: Expertiza medico-legală în cazul Aurei Ion va fi refăcută

19 Mai 2014   •   16:02
TRAGEDIA aviatică din Apuseni: Expertiza medico-legală în cazul Aurei Ion va fi refăcută

Procurorii care anchetează accidentul aviatic din Apuseni din 20 ianuarie, în care pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața, au dispus refacerea expertizei medico-legale în cazul tinerei.

"În continuarea cercetărilor care se efectuează în dosarul privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, echipa de procurori din cadrul Secţiei parchetelor militare, desemnată cu instrumentarea cauzei, a procedat, în perioada 12.05.2014 – 16.05.2014, la audierea, în calitate de martori, a 8 angajaţi ai ROMATSA S.A. (în funcţiile de controlori trafic sol şi controlori trafic aerian), a 2 angajaţi ai Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi a unui angajat al Institutului Medico-Militar.

De asemenea, a fost dispusă expertiza medico-legală privind pe victima I.A., întrucât concluziile raportului de constatare medico-legală (autopsie) din 10.02.2014 nu au fost avizate de către Comisia de avizare şi control al actelor medico-legale din cadrul Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

De asemenea, anchetatorii au cerut relaţii suplimentare de la ROMATSA şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti-Băneasa. Luna aceasta, au fost audiați în dosar opt controlori de trafic de la ROMATSA, doi angajați ai Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi un angajat al Institutului Medico-Militar.


×