x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAIAN BĂSESCU, citat în procesul lui ADRIAN ZGLOBIU, bărbatul care l-a scuipat pe preşedinte în Portul Constanţa

TRAIAN BĂSESCU, citat în procesul lui ADRIAN ZGLOBIU, bărbatul care l-a scuipat pe preşedinte în Portul Constanţa

09 Oct 2014   •   11:29
TRAIAN BĂSESCU, citat în procesul lui ADRIAN ZGLOBIU, bărbatul care l-a scuipat pe preşedinte în Portul Constanţa

Președintele Traian Băsescu este chemat în instanță, în 20 noiembrie, de către Tribunalul Constanța, în dosarul lui Adrian Zglobiu, în calitate de parte vătămată, anunţă Antena3.

Zglobiu este bărbatul care, în 24 mai, l-a scuipat şeful statului, care era prezent la un eveniment în dana de pasageri a Portului Constanţa. În momentul în care a coborât de pe nava-şcoală Mircea şi s-a apropiat de mulţime, Băsescu a fost scuipat de către Adrian Zglobiu. Bărbatul a fost imobilizat imediat de către SPP-işti, care l-au predat jandarmilor, fiind dus apoi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa unde a fost audiat timp de mai multe ore.

Ulterior, Zglobiu a fost internat pentru o scurtă perioadă în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de la Palazu Mare pentru ca specialiştii să stabilească dacă a avut sau nu discernământ la momentul comiterii faptei.

Procesul lui Adrian Zglobiu a început joi când acesta a fost chemat la Judecătoria din Constanța, el fiind acuzat de tulburarea liniștii și ordinii publice. Zglobiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la sfârşitul lunii iunie, iat în 28 august, Judecătoria Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei şi a dispus începerea judecăţii cauzei.

Primul termen a fost stabilit pe data de 9 octombrie.


×