x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu, internat la Spitalul Militar din București

Traian Băsescu, internat la Spitalul Militar din București

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2024   •   22:37
Traian Băsescu, internat la Spitalul Militar din București

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, în vârstă de 72 de ani, a fost internat la Spitalul Militar din București acum două zile, potrivit unor surse. Se pare că a fost plasat în secția de Boli Infecțioase pentru tratamentul unei infecții, conform informațiilor recente.

Băsescu, care este și europarlamentar, se află în ultimele luni ale mandatului său, urmând să își încheie activitatea politică în iunie. În ciuda acestui fapt, numele său lipsește de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare anunțată de Partidul Mișcarea Populară (PMP), partidul pe care l-a fondat.

Această nu este prima dată când Traian Băsescu se confruntă cu probleme de sănătate. În martie 2022, el a fost spitalizat la Bruxelles după ce i s-a făcut rău în Parlamentul European în ziua în care a primit sentința de colaborare cu Securitatea. A urmat o perioadă de tratament și investigații medicale la un spital din Paris.

La Spitalul Militar Central din București, Băsescu este supravegheat de medici de peste 48 de ore și este supus unor investigații detaliate pentru infecția sa. Afecțiunile anterioare din istoricul medical al fostului președinte includ probleme grave legate de sistemul circulator și un emfizem pulmonar. De-a lungul timpului, Băsescu a suferit și intervenții chirurgicale, cum ar fi cea pentru hernia de disc la Viena în 2006 și intervenția la nivelul tiroidei în 2007, potrivit Antena 3 CNN.

×