x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian BERBECEANU – ales “Poliţistul anului 2013”

Traian BERBECEANU – ales “Poliţistul anului 2013”

11 Mai 2014   •   15:38
Traian BERBECEANU – ales “Poliţistul anului 2013”

Comisarul şef Traian Berbeceanu, fost comandant al BCCO Alba Iulia, a fost desemnat sâmbătă ”Poliţistul anului 2013” de Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Titlul i-a fost acordat pentru „încrederea în mişcarea sindicală a poliţiştilor şi pentru contribuţia adusă la creşterea forţei SNPPC”. Evenimentul a avut loc la Braşov, în faţa a peste 100 de membri de sindicat care l-au întâmpinat cu aplauze pe comisar – informează cotidianul Adevărul.

Anul trecut, Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Procurorii au susţinut că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

După eliberare, fostul şef al BCCO Alba s-a întors în poliţia din Hunedoara, pe o funcţie executivă.

Berbeceanu a afirmat tot timpul că dosarul i-a fost “fabricat”, iar ancheta pare să-i dea dreptate: în martie, anul acesta,
procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de şeful DIICOT, Alba Ioan Mureşan.

În aprilie, instanţa a anulat toate restrucţiile cerute anul trecut de procurorii DIICOT pentru Traian Berbeceanu. Astfel, el poate purta din nou armă de serviciu şi poate părăsi ţara.

Traian Berbeceanu a fost ales "Poliţistul anului" şi în 2007.

×
Subiecte în articol: Traian Berbeceanu politistul anului