x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A treia prelevare de organe la Spitalul Elias din acest an. 7 pacienți au beneficiat de transplant

A treia prelevare de organe la Spitalul Elias din acest an. 7 pacienți au beneficiat de transplant

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   18:45
A treia prelevare de organe la Spitalul Elias din acest an. 7 pacienți au beneficiat de transplant

A treia prelevare de organe și țesuturi din acest an de la Spitalul Elias a avut loc duminică. Șapte pacienți au beneficiat de transplant.

„În noaptea de duminică, 23 iunie, s-a realizat o nouâ intervenție de prelevare organe și țesuturi la Spitalul Universitar de Urgență Elias, fiind a treia anul acesta în cadrul acestei unități sanitare și a 41-a la nivel național”, a anunțat luni Agenția Națională de Transplant.

Organele și țesuturile au fost prelevate de la o pacientă în vârstă de 45 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Pentru intervențiile de prelevare, au fost prezente echipele chirurgicale ale Spitalului Sfânta Maria și echipe ale Institutul Clinic Fundenitutului Clinic Fundeni.

La Spitalul Sfânta Maria, o pacientă critică de 45 de ani a suferit o intervenție de transplant de plâmăn, iar la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni o altă pacientă de 35 de ani a suferit o intrevenție de transplant hepatic cu hemificat drept. Ficatul stâng a fost transplantat unui pacient pediatric la Spitalul Grigore Alexandrescu în vârsta de 13 ani cu o boală congenitală foarte gravă.

În același timp, echipele Centrului de Uronefrologie și Transplant Renal Fundeni au realizat operații de transplant renal la alți doi pacienți în vârstă de 16 și 58 de ani compatibili cu grefele.

ANT notează că transplanturile de cornee au fost efectuate la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

„Astfel 7 pacienți au putut fi transplantați cu plămân, ficat, rinichi și cornee, datorită faptului că familia și-a exprimat acordul pentru a dona organele pacientei decedate”, scriu reprezentanții Agenției.

Aceștia anunță că Ministerul Sănătății împreună cu Agenția Națională de Transplant vor derula anul acesta o campanie de conștientizare despre donarea de organe și țesuturi. De asemenea, anul acesta se va implementa noul registru de transplant care asigura trasabilitatea și transparența activității.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: transplant spital elias