x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transportul în comun din Constanţa, PARALIZAT: Şoferii RATC, nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc

Transportul în comun din Constanţa, PARALIZAT: Şoferii RATC, nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc

16 Sep 2013   •   09:50
Transportul în comun din Constanţa, PARALIZAT: Şoferii RATC, nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc

Transportul în comun este paralizat în municipiul Constanţa după ce, luni, şoferii Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) au declanşat o grevă spontană şi nu au mai ieşit pe trasee, protestând în curtea instituţiei.

Protestatarii spun că sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc, de circa 1.100 de lei net pe lună, dar şi de faptul că nu s-a schimbat nimic în acest sens din luna mai, când şoferii au organizat o altă grevă.

Reprezentanţii RATC Constanţa discută cu greviştii, aceştia susţinând că nu reiau lucrul şi că vor să discute cu primarul Radu Mazăre.

După protestul din luna mai, încetat în urma unor runde de negocieri între conducerea regiei, protestatari şi primarul Constanţei, situaţia la RATC nu s-a îmbunătăţit, după cum susţin salariaţii, chiar dacă preţul biletelor de călătorie a fost redus cu scopul eficientizării activităţii prin creşterea numărului călătorilor.

×