x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei afgani și un pakistanez au forțat intrarea în România, ascunși pe osiile unor camioane

Trei afgani și un pakistanez au forțat intrarea în România, ascunși pe osiile unor camioane

07 Noi 2021   •   18:30
Trei afgani și un pakistanez au forțat intrarea în România, ascunși pe osiile unor camioane

Trei afgani și un pakistanez au forțat intrarea în România ascunși pe osiile unor camioane. Ei au declarat polițiștilor de frontieră din Giurgiu că s-au urcat pe osiile semiremorcilor în Turcia, fără ca șoferii să știe, în dorința lor de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat patru bărbați, trei afgani și un pakistanez, care se aflau ascunși pe osiile semiremorcilor a două ansambluri rutiere. Cei patru au declarat autorităților faptul că intenționau să ajungă în Germania.

Cele două camioane erau conduse de un cetățean ucrainean, în vârstă de 43 de ani, respectiv de către un cetățean român, în vârstă de 26 de ani.

„Șoferii transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, jante auto încărcate din Turcia pentru Letonia, precum și granule de cauciuc, încărcate din Turcia, destinate unei societăți comerciale din țara noastră. În urma controalelor preliminare efectuate asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au depistat ascunse, pe osiile celor două semiremorci, patru persoane de sex masculin fără documente de identitate asupra lor. În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbații depistați au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, trei dintre ei sunt afgani, iar celălalt este pakistanez. Aceștia au declarat autorităților faptul că s-au urcat pe osiile semiremorcilor autocamioanelor, în timp ce se aflau în Turcia, fără ca șoferii să aibă cunoștință despre aceste aspecte. Tinerii intenționau să ajungă în Germania”, au transmis, duminică, reprezentanții Poliției de Frontieră din România.

Polițiștii de frontieră au oprit călătoria celor patru bărbați ascunși, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia, precum și șoferul ucrainean și mijlocul de transport pe care îl conducea, au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: afgani românia