x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tupeu de poliţist / Şpaga-aprinde girofarul!

Tupeu de poliţist / Şpaga-aprinde girofarul!

de Petru Zoltan    |    03 Dec 2008   •   00:00

În plină criză economică, agentul de circulaţie Ionuţ Dumitru Burlacu, de la IPJ Ialomiţa, s-a gândit să-şi rotunjească veniturile pe spinarea şoferilor aflaţi în trafic.



Poliţistul a cerut unui şofer 19,5 milioane de lei vechi, dar a primit numai 100 de euro şi 3 milioane de lei. Văzându-se înşelat de şofer, poliţistul l-a tras din nou pe dreapta şi i-a reproşat omului că "şi-a bătut joc de el.”  

În luna septembrie agentul Ionuţ Dumitru Burlacu, aflat într-o maşină a poliţiei, l-a văzut pe un şofer care şi-a oprit maşina pe marginea unui drum din localitatea ialomiţeană Giurgeni.

Poliţistul i-a făcut semn şoferului să-l urmeze într-o parcare din apropiere, unde i s-a spus că a încălcat legea şi riscă o amendă de 19,5 milioane lei vechi, precum şI ridicarea permisului de conducere, a actelor maşinii şI a numerelor de înmatriculare. Omul legii, însă i-a spus şoferului că dacă îi oferă contravaloarea "amenzii”, nu-I va ridica documentele.

Şoferul i-a oferit poliţistului numai 100 de euro şI 3 milioane de lei vechi, bani care au fost băgaţI în buzunar fără să-i mai numere. Când şi-a dat seama că nu a primit toată suma cerută, Ionuţ Dumitru Burlacu a dat drumul la girofar şi l-a tras pe dreapta pe şoferul care a îndrăznit să-l păcălească. Şoferul a refuzat să-i ofere mai mulţI bani şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie.

Poliţistul a fost reţinut 24 de ore de către un procuror de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, pentru luare de mită.

×
Subiecte în articol: romania