x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turist atacat de viperă în Piatra Craiului

Turist atacat de viperă în Piatra Craiului

06 Dec 2021   •   11:20
Turist atacat de viperă în Piatra Craiului

Un turist a fost atacat de o viperă, în apropierea Vârfului Ascuțit, din creasta Piatra Craiului, anunță Salvamont Zărnești, apariția acestei reptile iarna fiind un caz destul de rar întâlnit. Turistul a fost salvat de Vlad Dobre, campion național la ciclism.

„Probabil că pentru mulți dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil”, spun salvamontiștii din Zărnești.

Un turist a fost atacat de o viperă, chiar dacă ne aflăm în luna decembrie și stratul existent de zăpadă a făcut ca toată creasta să fie albă.

Turistul a sunat la 112, după ce a fost atacat de o viperă în creastă, foarte aproape de Vf. Ascuțit.

„Pentru acțiunea de salvare au fost esențiale colaborarea salvatorilor montani din Zărnești cu operatorii 112, indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgență, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuțit și sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov”, spun salvamontiștii.

Vlad Dobre a coborât în timp record victima din Vf. Ascuțit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărnești, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgență specializat din cadrul dispeceratului.

În mai puțin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluata de SMURD, dusă la Spitalul Orășenesc Zărnești și, în final, la Spitalul Județean Brașov, starea sa de sănătate fiind stabilă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vipera