x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TVR are o noua conducere

TVR are o noua conducere

de Monica Iordache Apostol    |    28 Iun 2005   •   00:00

Plenul Parlamentului a aprobat ieri noua componenta a Consiliului de Administratie al SRTV cu 332 voturi "pentru" si 62 "impotriva". Votul a fost precedat de discutii in contradictoriu in Alianta.

Reuniti ieri-dimineata pentru a ajunge la un compromis in problema conducerii radioului si televiziunii publice, liberalii si democratii au plecat de la sedinta Consiliului de Coordonare al Aliantei D.A. asa cum au venit: fiecare cu ideile lui. Cum discutia se purta cu doar cateva ore inaintea sedintei comune a Parlamentului in care trebuia sa se dea votul asupra noilor consilii de administratie, democratii au incercat sa tergiverseze procedura. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, le-a trasmis aliatilor "solutia Basescu": amanarea votului pana joi, dar s-a lovit de protestele liberalilor. Cum la sfarstul sedintei nici macar nu se contura o pozitie comuna, decizia a fost pasata "forului superior": Consiliul National de Conducere al Coalitiei. Ulterior, PNL a anuntat prin Eugen Nicolaescu ca sustine alaturi de UDMR si PC, continuarea procedurilor parlamentare pentru desemnarea Consiliilor de Administratie la SRR si SRTv. Nicolaescu nu s-a aratat ingrijorat de punctul de vedere diferit al democratilor pe aceasta tema. "Toti fugim de consens, ca regula generala de lucru. Este bine sa existe dezbateri, viata; este bine ca cele doua partide sa fie vii", a spus Nicolaescu, referitor la raporturile PNL si PD in cadrul Aliantei. Potrivit lui Nicolaescu, SRR si SRTv trebuie sa aiba conduceri legitime, motiv pentru care trebuie numite Consiliile de Administratie. Totusi, toate partidele din coalitia guvernamentala au cazut de acord ca este nevoie de modificarea legilor de functionare a celor doua societati publice.

DARIE S-A RETRAS
Regizorul Alexandru Darie, propus de PNL pentru CA al SRTv, s-a retras, liberalii inlocuindu-l cu Tudor Barbu, care fusese nominalizat ca supleant, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare. Potrivit surselor citate, la sedinta coalitiei, au fost exprimate temeri in legatura cu riscul ca presedintia Consiliilor de Administratie de la SRR si SRTv sa fie obtinuta de PSD, dat fiind faptul ca PD si Presedintia nu si-au desemnat reprezentanti, iar puterea are majoritate fragila in cele doua consilii. Aceleasi surse sustin ca democratii si-ar fi exprimat regretul ca nu si-au desemnat reprezentantii.

×
Subiecte în articol: observator