x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TVR împrumută 3,5 milioane de lei de la BRD

TVR împrumută 3,5 milioane de lei de la BRD

14 Aug 2008   •   00:00

Postul public de televiziune împrumută 3,5 milioane de lei de la BRD pentru acoperirea necesarului de cash-flow, datorat nefinalizării procesului intentat împotriva UCMR-ADA pentru recuperarea unei sume de 6,2 milioane de lei, a declarat pentru Mediafax Cipriana Voicu, directorul Direcţiei Economice din Televiziunea Publică.



Postul public de televiziune împrumută 3,5 milioane de lei de la BRD pentru acoperirea necesarului de cash-flow, datorat nefinalizării procesului intentat împotriva UCMR-ADA pentru recuperarea unei sume de 6,2 milioane de lei, a declarat pentru Mediafax Cipriana Voicu, directorul Direcţiei Economice din Televiziunea Publică. "Creditul a fost angajat pentru că avem bani blocaţi. Ne judecăm din aprilie cu UCMR-ADA (Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România ­ Asociaţia pentru Drepturi de Autor, n.r.), care ne-a luat abuziv nişte datorii pe care noi nu le recunoaştem. Este vorba despre 6,2 milioane de lei", a explicat Cipriana Voicu. Creditul va fi garantat cu încasările din taxa TV primite în BRD Sucursala Dorobanţi de la EON Moldova SA şi Electrica SA, conform contractelor de mandat încheiate de SRTv.

Datorie după datorie. Acest împrumut vine după un altul, angajat pentru acoperirea necesarului de cash-flow din luna iunie şi datorat nefinalizării aceluiaşi proces intentat împotriva UCMR-ADA, potrivit Hotărîrii CA numărul 97 din 4 iunie. Totodată, Televiziunea Publică a decis, pe 24 ianuarie, să plătească suma de 9.000.000 de lei plus TVA, reprezentînd drepturi de autor restante către organismul de gestiune colectivă UCMR-ADA, în patru ani şi nu în trei, aşa cum se stabilise în 2007. Tot atunci s-a decis modificarea contractului de tranzacţie judiciară încheiat între SRTv şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România ­ Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), avînd ca obiect stingerea pe cale amiabilă a litigiului dintre cele două instituţii. CA al Televiziunii Publice a stabilit că SRTv va plăti către UCMR-ADA o remuneraţie restantă de 9.000.000 de lei plus TVA, plata remuneraţiei urmînd să fie realizată pe o perioadă de patru ani, în rate egale, în sumă de 187.500 lei plus TVA. Banii reprezintă restanţe ale TVR, pentru utilizarea, în perioada 1 ianuarie 2003-31 decembrie 2006, prin radiodifuzare a repertoriului extins de opere muzicale gestionat colectiv de UCMR-ADA.

×
Subiecte în articol: mass-media ucmr-ada