x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ucrainean, arestat pentru tâlhărie, sechestrare şi violare de domiciliu

Ucrainean, arestat pentru tâlhărie, sechestrare şi violare de domiciliu

de Paul Ciurari    |    31 Oct 2012   •   19:05

Un ucrainean de 34 de ani a fost băgat în arestul IPJ Suceava, fiind reţinut reţinut pentru  violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie.  Stelmakh Dmytro a vrut să intre în ţară, neştiind că se află pe lista celor mai căutaţi oameni de autorităţie sucevene. Ucraineanul  este acuzat că ar fi participat pe 3 octombrie 2009  la sechestrare Mariei Pleşca, primăriţa din Voitinel, caz care a şocat întreaga ţară.

Tâlhăria comisă a avut un mod de operare nou pentru judeţul Suceava. Tâlharii au plănuit atent  lovitura, alegând o familie prosperă şi ştiind că Maria Pleşca este singură acasă în acea noapte, soţul său, poliţist, fiind în misiune.

Mascaţi cu cagule, au tăbărât în casă peste femeie şi au ameninţat-o cu un pistol la tâmplă ca să spună unde are banii. Au dat lovitura după care au dispărut rapid, însă au făcut o greşeală: nu şi-au legat victima bine, iar aceasta a reuşit să se dezlege imediat ce atacatorii au ieşit din casă şi a dat alarma.

Imediat întreaga zonă a fost împânzită de filtre de poliţie, iar un autoturism a devenit suspect după ce a întors brusc atunci când a văzut maşina oamenilor legii.  Aceştia din urmă au pornit în urmărirea maşinii, pe care au ajuns-o din urmă pe un drum forestire. Cei patru indivizi din autoturism au luat-o la fugă prin pădure, trei dintre ei reuşind să se facă nevăzuţi. Singurul reţinut a fost Costică Niţu, un bărbat de 39 de ani din Vicovul de Sus. Acesta le-a spus iniţial anchetatorilor că i-a luat pe ceilalţi trei la ocazie, însă probele strânse împotriva sa au fost suficiente.

Niţu a fost trimis în judecată, iar pe numele celorlalţi trei suspecţi s-au emis mandate în  martie 2011. Avstriievski Ghenadii Valentinovici, Melnyk Volodymmyr Petrovici şi Stelmakh Dmytro  Anatolievic, sunt cei trei tâlhari  ucraineni căutaţi de autorităţile române. Ultimul a venit la începutul acestei săptămâni în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, dorind să intre în România. A fost reţinut şi sub escortă a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Rădăuţi,
unde i-a fost confirmat mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cum între România şi Ucraina extrădarea infractorilor este imposibilă, singura şansă pentru anchetatori este aceea ca aceştia să vină de bună voie pe teritoriul ţării noastre.


×