x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii: 39 de morţi de frig

Ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii: 39 de morţi de frig

de Mediafax    |    06 Feb 2012   •   10:01
Ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii: 39 de morţi de frig

Alte cinci persoane, din judetele Timis, Bihor, Botosani si Valcea, au murit din cauza frigului, numarul deceselor inregistrate de la emiterea avertizarii de ger si pana in prezent ajungand la 39, informeaza Ministerul Sanatatii.

Cele cinci decese, persoane fara adapost sau cazuri sociale, au fost inregistrate in judetele Timis - doua, si in Bihor, Botosani si Valcea - cate unul.

Alte doua cazuri din Capitala sunt evaluate pentru se stabili cauza decesului, existand suspiciuni ca cele doua persoane ar fi murit din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon.

De asemenea, 224 de persoane au fost transportate in centre sociale, iar medicii de la ambulanta acorda consultatii celor care au probleme de sanatate.

"Numarul deceselor putea fi si mai mare daca echipajele ambulantelor si cele al SMURD nu ar fi patrulat continuu 24 de ore din 24", a precizat Ministerul Sanatatii.

Totodata, in tot acest interval a existat o permanenta legatura intre autoritati si o atentie speciala a fost acordata cazurilor sociale.

×