x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UMF Madness, majoretele din Cluj fac legea în Europa

UMF Madness, majoretele din Cluj fac legea în Europa

de Mihai Hendea    |    16 Sep 2011   •   16:04
UMF Madness, majoretele din Cluj fac legea în Europa

Echipa de senioare a majoretelor de la Madness UMF din Cluj-Napoca s-a intors cu medalia de aur de la Campionatul European de Majorete de la Zagreb, din Croatia. Fetele au reusit succesul de a-si pastra primul loc, pentru al treilea an consecutiv, dupa campionatele castigate in Franta, in anul 2009 si in Bosnia Hertegovina anul trecut.

Tinerele majorete au reusit sa convinga juriul ca merita sa fie cele mai bune in Europa la manuirea pomponilor pe muzica de fanfara. Pe locul al doilea, imediat dupa clujence, au urcat pe podium fetele din Targoviste. Din Romania a mai participat si o trupa de majorete din Campeni, judetul Alba.

"Ne bucuram pentru succesul nostru, al intregii echipe si pentru faptul ca ne-am clasat pe locul intai si am fost destul de departe de cel de-al doilea loc. Ca sa iei primul loc trebuie sa vii cu elemente noi, intotdeauna, asa cum am reusit noi sa facem', a spus Mihai Kiss, antrenorul clujencelor de la Madness UMF si, totodata, presedintele Asociatiei Majoretelor din Romania (AMR) si vicepresedintele European Majorettes Association (EMA).
Kiss a laudat organizarea din acest an a campionatului si a ramas impresionat de strictetea de care croatii au dat dovata. "Anul acesta, Campionatul European a fost cel mai bun ca si organizare logistica. Suprafata de concurs a fost buna, scena la fel. Au existat tribune de sute de locuri pentru spectatori, VIP-uri si arbitri', a povestit Kiss. In anul 2012, Campionatul European de Majorete va avea loc, cel mai sigur, in Franta.

Palmares da, prime ba
Echipa clujeana de senioare, formata din 20 de fete intre 15 si 25 de ani este obisnuita cu podiumul si la competitiile nationale. Astfel, in ultimii patru ani, la Campionatul National de Majorete, Madness UMF a ocupat de trei ori locul I. Cu tot succesul de care se bucura, fetele trebuie sa se multumeasca cu putin, deoarece podiumul nu le asigura si castiguri materiale, sponsorii lipsind de cele mai multe ori. "Desi lucrurile incep sa se miste, inca nu exista inca o federatie a majoretelor in Romania. Dar intentionam sa facem toate demersurile pentru deschiderea ei.', s-a rezumat sa declare vicepresedintele EMA. Norocul tinerelor majorete este, totusi, faptul ca sportul pe care-l practica nu este unul scump. "Taxele de participare la concursuri sunt mici, iar un costum intreg de majoreta costa in jur de 600 de lei si el se schimba cam o data la un an', a mai spus Kiss.

UMF Madness, nascute campioane
In clubul Madness UMF sunt 200 de majorete, care fac parte din grupele de junioare, cadete si senioare. Madness UMF este afiliat la AMR, din care mai fac parte trupele din Campeni, Targoviste, Pucioasa, Resita, Zalau, Buzau, Tarnaveni, Ploiesti si Bucuresti, care sunt recunoscute pentru stilul lor traditional pe care-l abordeaza.
Clubul Madness UMF a luat premii dupa cum urmeaza :
● 2003 – Campionatul European de Majorete din Croatia – locul al III-lea;
● 2004 – Campionatul European de Majorete din Slovacia – locul al III-lea:
● 2005 – Campionatul European de Majorete din Romania – locul I;
● 2006 – Campionatul European de Majorete din Italia – locul al III-lea;
● 2007 – Campionatul European de Majorete din Muntenegru – locul 1;
● 2008 - Campionatul National de Majorete din Romania – Cluj-Napoca – locul al II-lea;
● 2009 - Campionatul European de Majorete din Franta – locul I;
● 2009 – Campionatul National de Majorete din Targoviste – locul I;
● 2010 – Campionatul European de Majorete din Bosnia si Hertegovina – locul I;
● 2010 – Campionatul National de Majorete din Alba Iulia – locul al III-lea;
● 2011 – Campionatul European de Majorete din Croatia – locul I.
● 2011 – Campionatul National de Majorete din Resita – locul I

×
Subiecte în articol: majoreta