x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un agent de pază care s-a electrocutat pe un tren din Portul Constanța a intrat în comă

Un agent de pază care s-a electrocutat pe un tren din Portul Constanța a intrat în comă

14 Aug 2015   •   14:21
Un agent de pază care s-a electrocutat pe un tren din Portul Constanța a intrat în comă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un agent de pază a ajuns la spital cu arsuri grave după ce s-a urcat pe un tren marfar în portul Constanţa şi a intrat în câmpul electric al cablurilor de înaltă tensiune.

Potrivit lucrătorilor Poliţiei Transporturi Maritime, în noaptea de joi spre vineri, în triajul Staţiei CFR Mol 5, un tren de marfă încărcat cu zahăr brun industrial vrac, format pentru plecare, trebuia să fie luat în primire de agenţi de pază, aceştia urmând să-l însoţească până la destinaţie.

Unul dintre agenţi, un bărbat de 32 de ani, din Urlaţi, judeţul Prahova, a urcat pe platforma unui vagon şi, din neatenţie, s-a apropiat de firele de înalta tensiune de 27.000 W, fiind electrocutat.

Medicii de pe ambulanţa chemată la locul incidentului au stabilit diagnosticul preliminar de "arsură prin electrocuţie la nivelul toracelui şi membrelor - stabil hemodinamic",

Victima a fost preluat de o ambulanță și dusă de urgență la Spitalul Județean Constanța. Medicii spun că bărbatul are arsuri pe 40% din suprafața corpului, în zona capului, gâtului și toracelui. De asemenea, căile respiratorii i-au fost afectate, așa că a necesitat intubare.

Este în comă indusă, iar următoarele zile sunt decisive pentru viața lui. În această dimineață a fost transferat la Spitalul de Arși din Capitală.

Între timp polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă bărbatul era angajat la vreo societate din Port și ce căuta pe tren.

Anchetele poliţiştilor şi lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa în acest caz sunt în derulare. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: accident electrocutare