x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un alt elev a încercat să se sinucidă, aruncându-se în Jiu.

Un alt elev a încercat să se sinucidă, aruncându-se în Jiu.

08 Iun 2011   •   08:38
Un alt elev a încercat să se sinucidă, aruncându-se în Jiu.

Tanarul de 14 ani a incercat sa se arunce in raul Jiu cu un rucsac cu pietre in spate. El a fost oprit la timp de cativa politisti care l-au gasit in zona.

Pana acum doi elevi au murit aruncandu-se in raul Jiu, iar o a treia eleva a facut acelasi gest insa a fost salvata la timp.

In prezent, elevul care este in clasa a 8-a se afla in afara oricarui pericol. Tatal baiatului spune ca a gasit in ghiozdanul copilului mai multe pietre semn ca ar fi vrut sa urmeze modelul celorlalti colegi.

Baiatul a lasat un bilet in banca prin care si-a anuntat colegii despre intentia de a se sinucide. Acesta era nemultumit ca a ramas corigent la geografie.

"Potrivit informatiilor mele a lasat o scrisoare in care a spus ca doreste sa se spanzure. S-a sesizat conducerea scolii, au anuntat politia si au reusit sa-l gaseasca in zona stadionului. In legatura cu evenimentele din judetul Gorj ne exprimam regretul. Noi am avut o reactie, reactia pe care o poate avea scoala. S-a hotarat aplicarea unor chestionare. Azi e ultima zi cand se aplica, vor fi interpretate de centrul de resurse si asistenta educationala si fiecare scoala va aplica un plan de masuri concrete. Am aplicat chestionarele dupa al doilea caz. A fost primul caz sinuciderea prin aruncarea in rau cu un ghiozdan cu pietre. Acest caz a avut efect ca o epidemie, a creat o reactie in lant si a provocat o noua sinucidere in acelasi mod. Intr-o saptamana vom avea un punct de vedere", a declarat Iustin Paralescu, inspector general ISJ Gorj, citat de realitatea.net.

Pana acum doi elevi au murit aruncandu-se in raul Jiu, iar o a treia eleva a facut acelasi gest insa a fost salvata la timp.

Reprezentantii Inspectoratul Scolar Judetean au distribuit mai multe chestionare in scoli pentru a vedea starile prin care trec elevii.

×