x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un bărbat a încercat să dea foc Ambasadei Israelului la București

Un bărbat a încercat să dea foc Ambasadei Israelului la București

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   12:26
Un bărbat a încercat să dea foc Ambasadei Israelului la București
Sursa foto: Captura video

Un incident grav a avut loc la Ambasada Israelului din București, unde un bărbat a aruncat un cocktail Molotov în direcția ușii de intrare. Jandarmii au intervenit prompt, conform informațiilor furnizate de Antena 3.

Autorul atacului a fost imobilizat rapid de forțele de ordine, însă refuză să coopereze cu autoritățile.

Individul a fost reținut de autorități. Ar fi vorba de un suspect de origine siriană, relatează Antena 3 CNN.

„O investigație de amploare a fost declanșată după acest incident de securitate. Un incident extrem de grav, pentru că vorbim despre un cetățean sirian care ar fi încercat să dea foc ușii care dă spre intrarea în Ambasada Israelului.

O altă versiune a incidentului ar fi aceea că individul ar fi încercat să își facă rău prin acest gest, însă a fost imobilizat rapid de către jandarmi.

El a fost reținut și dus pentru a fi audiat. Investigația este realizată în prezent de Serviciul Român de Informații, pentru a afla cu exactitate motivațiile acestui individ.

Cert este că, potrivit unor surse, o parte din personalul care se afla în ambasadă a fost evacuat, tocmai pentru ca forțele de ordine să se asigure că este totul în regulă și că lumea este în siguranță.

Vorbim despre un perimetru de siguranță care s-a stabilit acolo, iar în afara clădirii ambasadei sunt oameni care nu vor putea reveni în imobil până când lucrurile nu se vor lămuri.

Potrivit protocolului de securitate, se iau declarații, se verifică imaginile de pe camerele de supraveghere, se verifică, de asemenea, interiorul ambasadei pentru a se stabili dacă există eventuale pericole.

Investigația urmează să stabilească și dacă suspectul a lansat vreun avertisment înainte de gestul său: dacă a trimis vreun mail, pentru că, după cum susțin anumite surse, acesta ar fi încercat să obțină o audiență acolo, la Ambasada Israelului", a relatat Georgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN.

 

×