x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un comisar european vrea să elimine tarifele de roaming în UE

Un comisar european vrea să elimine tarifele de roaming în UE

22 Mai 2013   •   12:31
Un comisar european vrea să elimine tarifele de roaming în UE

Comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, a declarat că doreşte unificarea pieţelor telecom din Uniunea Europeană până în anul 2015, transmite publicaţia EUobserver, potrivit ziaruldeiasi.ro. "Am aceeaşi vârstă ca Alex Ferguson (fostul manager al Manchester United - n.r.), dar nu mă voi retrage până nu am doborât toate barierele pentru o piaţă telecom comună", a declarat Kroes, în vârstă de 71 de ani, la European Business Summit.

Comisarul a susţinut că o piaţă telecom comună în UE ar însemna 110 miliarde de euro în plus la PIB-ul Uniunii, echivalentul a 0,8%.

Printre măsurile care ar putea fi luate pentru piaţa comună ar fi eliminarea tarifelor de roaming în UE. O altă propunere prevede înfiinţarea unui singur arbitru telecom pentru toate cele 27 de state membre.

Din fericire, companiile telecom din Europa susţin ideea pieţei comune, deoarece aceasta ar presupune investiţii mai mici în infrastructură, cercetare şi dezvoltare. Măsura este necesară şi deoarece Europa a pierdut cursa în ceea ce priveşte inovaţia în telecom în faţa SUA şi a Asiei, potrivit lui Kroes.

Procesul de unificare este dificil deoarece piaţa europeană este foarte fragmentată. Potrivit European Telecommunications Network Operators’ Association (ETNO), în UE sunt circa 1.200 de furnizori de servicii de telefonie fixă şi peste 100 de operatori mobili. Prin comparaţie, China are doar trei operatori mobili, iar SUA şase.




×
Subiecte în articol: roaming tarife roaming roaming in ue