x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elev olimpic din Vâlcea, admis la Universitatea Oxford

Elev olimpic din Vâlcea, admis la Universitatea Oxford

22 Feb 2016   •   18:10
Elev olimpic din Vâlcea, admis la Universitatea Oxford
Sursa foto: Laurenţiu Ploscaru - fundatiadanvoiculescu.ro

Laurenţiu Ploscaru este medaliat la multe olimpiade internaţionale de matematică şi este considerat un geniu în acest domeniu. Toamna trecută, elevul vâlcean a aplicat la mai multe universităţi de prestigiu din Marea Britanie, la toate fiind admis. Printre acestea se află şi renumita Universitate Oxford, cea la care Laurenţiu îşi doreşte cel mai mult să ajungă.

Chiar dacă Occidentul îl atrage, olimpicul vâlcean spune însă că şi-ar dori ca la terminarea studiilor să se întoarcă în România, însă nu în orice condiţii, potrivit site-ului saptamana.net.

„Am mai fost plecat din ţară pe perioade nu foarte lungi de timp şi nu pot să nu spun că mi se făcea dor de ţară şi mi-ar plăcea să mă întorc cândva, dar nu cred că m-aş întoarce în orice condiţie. Aş vrea ca, după ce mă întorc, să pot face ceva care să-mi placă şi să ştiu că pot schimba ceva. Nu ştiu acum ce anume, pentru că nu am o perspectivă de ansamblu, dar mi-ar plăcea să mă fac cunoscut şi să pot să dau ceva înapoi. Sunt încă în căutarea locului meu. Nu ştiu exact ce vreau să fac mai departe... singurul lucru cert este că îmi place matematica şi, evident, aş vrea să fie ceva legat de matematică”, spune Laurenţiu, elevul de aur al Vâlcii.



×
Subiecte în articol: laurentiu ploscaru